Morčacie soté
Morčacie soté

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami

menyazavutkristina - bez fotkymenyazavutkristina, 30. marca 2025

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

2
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
700 ml sterilizované
4 ks
podľa chuti
Zemiakové placky:
5 ks
5 strúčikov
5 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Morčacie prsné rezníky umyjem, očistím a nakrájam na kocky. Cibuľu očistím, nakrájam na jemno a dám restovať na oleji. Keď je cibuľa zlatá, pridám mäso, premiešam, pridám lečo a do pohára od neho nalejem vodu a zalejem ňou mäso. Privediem k varu, pomiešam, zakryjem a nechám variť na zníženom ohni aspoň 45 minút. Občas premiešam.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravím placky. Nastrúham zemiaky, prelisujem do nich cesnak, pridám múku. Používam zásadu koľko kusov zemiakov, toľko strúčikov cesnaku a polievkových lyžíc múky (ja používam polohrubú alebo hladkú). Pridám kopcom čajovú lyžičku mletého čierneho korenia a majoránky a soľ podľa chuti. Ja dávam pri tomto pomere jednu polievkovú lyžicu. Všetko spolu poriadne premiešame a smažíme placky z oboch strán.

  3. 3

    Keď už je soté uvarené, pridám kečup (ja dávam aspoň 3-4 dl) a už ho len zahustím solamylom (ja používam zemiakový škrob, ktorý rozpustím vo vode). Za stáleho miešania pridávam škrob, aby sa neurobili hrčky, nechám prevrieť a je hotovo. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu