Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsné rezníky umyjem, očistím a nakrájam na kocky. Cibuľu očistím, nakrájam na jemno a dám restovať na oleji. Keď je cibuľa zlatá, pridám mäso, premiešam, pridám lečo a do pohára od neho nalejem vodu a zalejem ňou mäso. Privediem k varu, pomiešam, zakryjem a nechám variť na zníženom ohni aspoň 45 minút. Občas premiešam.
-
2
Zatiaľ si pripravím placky. Nastrúham zemiaky, prelisujem do nich cesnak, pridám múku. Používam zásadu koľko kusov zemiakov, toľko strúčikov cesnaku a polievkových lyžíc múky (ja používam polohrubú alebo hladkú). Pridám kopcom čajovú lyžičku mletého čierneho korenia a majoránky a soľ podľa chuti. Ja dávam pri tomto pomere jednu polievkovú lyžicu. Všetko spolu poriadne premiešame a smažíme placky z oboch strán.
-
3
Keď už je soté uvarené, pridám kečup (ja dávam aspoň 3-4 dl) a už ho len zahustím solamylom (ja používam zemiakový škrob, ktorý rozpustím vo vode). Za stáleho miešania pridávam škrob, aby sa neurobili hrčky, nechám prevrieť a je hotovo. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu