Pečený kapor na víne fotorecept

majka5551 - fotkamajka5551, 2. januára 2016
Pečený kapor na víne (fotorecept)
Foto: majka5551

Tento recept si pamätám z detstva robil ho vždy otec a nám veľmi chutil teraz ho robievam aj ja :-)

5
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks (alebo sumec)
1,5 kg
100-200 g domáca
2 ks
2 ks
4 strúčiky
1/2 bal.
1-2 dl
100 g
400 ml
200 ml (alebo mlieko)




Postup

  1. 1

    Zemiaky, klobásu, cesnak nakrájame na kolieska, taktiež nakrájame cibuľu na pol a na tenké prúžky slaninu.

    Pečený kapor na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme soľ cca 2k lyžičky a 1/2 sáčku gulášového korenia poriadne všetko zmiešame.

    Pečený kapor na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na veľký pekáč vysypeme polku zemiakovej zmesy a poukladáme rybu nakrájanú na filety kožou dole, rybu taktiež osolíme mierne.

    Pečený kapor na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrstvíme ďalšiu polku zemiakovej zmesy a na vrch nakrájame na hrubo maslo podlejeme vínom a dáme do rúry cca 180-160 stupňov na 25-30 min.

    Pečený kapor na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak budú zemiaky mäkké, rozrobíme si smotanu na varenie alebo mlieko s kyslou smotanou zalejeme a ešte odkryté necháme v rúre 10 min.

    Pečený kapor na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s pečivom najlepšie s chlebom pozor na kosti ;-) prajem dobrú chuť!

    Pečený kapor na víne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bembo
aj keď si neviem predstaviť kombináciu ryby s klbásou,láka ma to vyskúšať.až budem mať čas vyskúšať tvoj recept,určite ohodnotím,a dúfam že kladne
majka5551
#Bebo určite kladne je to výborné dokonca dnes moja ešte nie 3 ročná dcérka dala celú porciu iba klobasku vyprčkala že štípe :-D
bembo
si mi nasadila chrobáka do hlavy.ale ak s tým niečo nepokazím,rád by som použil rybu,ktorá nemá drobné kosti,hoci chuťovo kapor je kapor.a s to "y" na zmesy by som si ani nevšimol,pretože človek je tvor omylný,a gramatiku pri dobrom recepte nikdy neriešim.cicer nech sa radšej pochváli nejakým dobrým receptom.táto stránka je o varení a nie o riešení slov.pravopisu
marianne
Ja mam rybky velmi rada, ale slanina, klobasa, gulasove korenie, vino, sladka a kysla smotana... Mne sa tam toho zda moc. Niekedy je menej viac. S rybkami mam taku skusenost, ze cim jednoduchsie, tym lepsie. A
evanaaa
Vypadá to dobre, ale do tej zmesi by som nedala guľášové korenie, keď, tak potom už priamo korenie na ryby, mám aj dva druhy doma. A aby som sa nemusela zdržiavať vyberaním kostí, tak by som použila nejaké filety. Ale asi ten kapor je tam podstatný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia