Foto: majka5551
Tento recept si pamätám z detstva robil ho vždy otec a nám veľmi chutil teraz ho robievam aj ja :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2 ks (alebo sumec) |
|
1,5 kg |
|
100-200 g domáca |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1/2 bal. |
|
|
|
1-2 dl |
|
100 g |
|
400 ml |
|
200 ml (alebo mlieko) |
|
Postup
-
1
Zemiaky, klobásu, cesnak nakrájame na kolieska, taktiež nakrájame cibuľu na pol a na tenké prúžky slaninu.
-
2
Pridáme soľ cca 2k lyžičky a 1/2 sáčku gulášového korenia poriadne všetko zmiešame.
-
3
Na veľký pekáč vysypeme polku zemiakovej zmesy a poukladáme rybu nakrájanú na filety kožou dole, rybu taktiež osolíme mierne.
-
4
Navrstvíme ďalšiu polku zemiakovej zmesy a na vrch nakrájame na hrubo maslo podlejeme vínom a dáme do rúry cca 180-160 stupňov na 25-30 min.
-
5
Ak budú zemiaky mäkké, rozrobíme si smotanu na varenie alebo mlieko s kyslou smotanou zalejeme a ešte odkryté necháme v rúre 10 min.
-
6
Podávame s pečivom najlepšie s chlebom pozor na kosti ;-) prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu