Restovaná kuracia pečeň fotorecept

elekra - fotkaelekra, 27. februára 2011
Restovaná kuracia pečeň (fotorecept)
Foto: elekra

Kuracie pečienky máme v našej rodine radi pre rýchlu úpravu a tak som sa rozhodla jednu z možností ich prípravy zverejniť.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 -30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 ks
1-2 polievkové lyžice
1-2 lyžičky
  -tekuté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si opražím nadrobno pokrájanú cibuľu

    Restovaná kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám umyté, očistené a na kúsky pokrájané kuracie pečienky.

    Restovaná kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechám zatiahnuť.

    Restovaná kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám čierne korenie, rascu a červenú papriku.

    Restovaná kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejem teplou vodou , pridám pár kvapiek maggi tekuté korenie a nechám podusiť.

    Restovaná kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vzniknutú šťavu zahustím 1-2 lyžicami hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Povarím 10 minút, aby sa múka uvarila.

    Restovaná kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové jedlo mierne osolím a pridám majoránku. Podávam s ryžou, zemiakmi na cibuľke alebo so zemiakovými rosti, ktoré som pripravila podľa receptu od Andys, spolu so šalátom alebo kyslou uhorkou.

    Restovaná kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
My kuracie pečienky pražíme len na masti, keď sa masť vyčíri sú hotové, osolíme a papáme, ak sa zvýšia, pečienky popučím, masť zatuhne a vnúčik má desiatu rožok s pečeňovou nátierkou.
neviem vazeny,ale skusil som nieco ine!byvam daleko od slovenska a moj muslimsky kamarat mi poradil,ze vsetko co my jeme v europe je sam humus!reku skus halal!! teda liver from lamb,teda pecienku z barana!veru velmi dobre!len mi odporucil,ze ziadna sol pri vareni!!az ked je vsetko na tanieri!!asi preto,ze pecen stvrdne po soli
No vidis,Risko, nam sa zda, ze to co jedia muslimi je jedna velka grcka a nedala by som to do ust. Kedysi sa aj u nas jedavalo baranie maso, ale kedze zapacha, no nic moc, zostala len zriedkavo jahnacinka, ktora, ked sa dobre pripravi je lahoda. No, kolko ludi, tolko chuti, kazdy narod ma svoje zvyky. Nasa slovenska kuchyna je chutna aj zdrava.
Podla tohto postupu je výborná-ja som ju ešte vylepšila: zvlášť som si udusila mrazenú mexickú zeleninu-zmiešala s pečienkou=dokonalosť :-)
@risko74 (28.10.2013 22:31)
ja len tak, že tvoj moslimský kamarát asi myslel pečeň z jahniatka, nie z barana. ono z toho mladého je predsa len jemnejšie, aj teľacie. a nazdávam sa, že nejedol poctivú (stredo)európsku kuchyňu, ale ozaj nejaké paškvýlce, ktoré ani mne nejako nejdú, ale za hnus to označovať... hm... ale mne chutí každá kuchyňa, najmä, ak mi niekto navarí, aj vyprážané, aj zeleninové, aj cviklovonebíčkové, aj, aj, ajajaj :D

Pridaj komentár k receptu: