Foto: elekra
Kuracie pečienky máme v našej rodine radi pre rýchlu úpravu a tak som sa rozhodla jednu z možností ich prípravy zverejniť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si opražím nadrobno pokrájanú cibuľu
-
2
Pridám umyté, očistené a na kúsky pokrájané kuracie pečienky.
-
3
Nechám zatiahnuť.
-
4
Pridám čierne korenie, rascu a červenú papriku.
-
5
Podlejem teplou vodou , pridám pár kvapiek maggi tekuté korenie a nechám podusiť.
-
6
Vzniknutú šťavu zahustím 1-2 lyžicami hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Povarím 10 minút, aby sa múka uvarila.
-
7
Hotové jedlo mierne osolím a pridám majoránku. Podávam s ryžou, zemiakmi na cibuľke alebo so zemiakovými rosti, ktoré som pripravila podľa receptu od Andys, spolu so šalátom alebo kyslou uhorkou.
ja len tak, že tvoj moslimský kamarát asi myslel pečeň z jahniatka, nie z barana. ono z toho mladého je predsa len jemnejšie, aj teľacie. a nazdávam sa, že nejedol poctivú (stredo)európsku kuchyňu, ale ozaj nejaké paškvýlce, ktoré ani mne nejako nejdú, ale za hnus to označovať... hm... ale mne chutí každá kuchyňa, najmä, ak mi niekto navarí, aj vyprážané, aj zeleninové, aj cviklovonebíčkové, aj, aj, ajajaj :D
majoránka👎, správne je majorán!