Parená knedľa v domácej pekárničke
15 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme kým začne droždie pracovať.
- 2
Potom prisypeme múku a zapneme pekárničku na program cesto. Po vykvasení vyberieme cesto a prenesieme ho na pomúčenú dosku. Cesto rozdelíme na dva rovnaké diely a vytvarujeme ich do tvaru knedle.
- 3
Medzitým, čo knedle kysnú si pripravíme hrniec s vodou, do ktorého dáme parák. V hrnci necháme zovrieť asi 200 ml vody.
- 4
Keď voda vrie, vložíme knedľu. Paríme ju 20 minút zakrytú. Počas parenia NIKDY neskladáme pokrievku, lebo by knedľa klesla. Po 20 minútach parenia odstránime pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdľou.
Tiež parená knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu