Foto: elekra
Kapusta je vykvasená, počasie nevľúdne, čas na kapustovú polievku plnú vitamínov.
6-8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si spením nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu,
-
2
pridám hladkú múku a sladkú červenú papriku
-
3
a rýchlo premiešam. Na tento základ pridám kvasenú kapustu,
-
4
premiešam
-
5
a zalejem vodou.
-
6
Nechám zovrieť a chvíľu povarím (5-10 minút). Pridám očistené zemiaky nakrájané na kocočky a klobásu.
-
7
Varím kým nezmäknú zemiaky. Potom vyberiem klobásu von, nakrájam ju na kolieska
-
8
a vrátim ju do polievky. Ochutím podľa potreby soľou, mletým čiernym korením a majoránkou.
-
9
Nechám prejsť varom a polievka je hotová.
Zemiaky krájam na malé kocočky a uvarené v tom kyslom prostredí majú naozaj inú chuť ako uvarené zvlášť.