Kapustová polievka fotorecept

elekra - fotkaelekra, 3. novembra 2012
Kapustová polievka (fotorecept)
Foto: elekra

Kapusta je vykvasená, počasie nevľúdne, čas na kapustovú polievku plnú vitamínov.

6-8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 - 500 g
1 - 2 ks
1 noha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si spením nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu,

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridám hladkú múku a sladkú červenú papriku

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a rýchlo premiešam. Na tento základ pridám kvasenú kapustu,

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    premiešam

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zalejem vodou.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nechám zovrieť a chvíľu povarím (5-10 minút). Pridám očistené zemiaky nakrájané na kocočky a klobásu.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Varím kým nezmäknú zemiaky. Potom vyberiem klobásu von, nakrájam ju na kolieska

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a vrátim ju do polievky. Ochutím podľa potreby soľou, mletým čiernym korením a majoránkou.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nechám prejsť varom a polievka je hotová.

    Kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Presne takú istú varím aj ja a práve dnes som ju jedla.Ja pridávam feferónku a prilejem ešte trochu nálevu s feferóniek.Uvarím si ju na niekoľko dní a k tomu domáci chlebíček.
pred par rokmi som u kohosi doma jedla taku istu a velmi ma prekvapila ta majoranka a ze tam nie je smotana, kazdy ju vari inak, ale chutila mi, len neviem, preco klobasu nedas hned pokrajanu, ma to nejaky vyznam?
Nie, nemá. Jednoducho ju tam len hodím a s tými zemiakmi sa pomaly uvarí. Až potom ju pokrájam. Robím to tak odjakživa, takže ak Ti vyhovuje najskôr pokrájať a tak dať variť, nie je žiaden problém.
Zemiaky krájam na malé kocočky a uvarené v tom kyslom prostredí majú naozaj inú chuť ako uvarené zvlášť.
@elektra super polievočka, kapustovú môžem kedykoľvek :-) robievam podobne, ale v jednom recepte zo starého kalendára bolo:...na opraženú cibuľku pridať drvenú rascu a 1 malý paradajkový pretlak, ostatné ako píšeš Ty a tiež je to zaujímavá chuť.
Už som ju varil niekoľko krát - je úplne vynikajúca. Používam drvenú rascu a paradajkový pretlak a keď kapustu zalievam vodou pridám aj dve kocky bujónu Vitana masox guláš.
ja robím presne ako ty elektra,klobásu dávam celú varit,až potom ju pokrájam je chutnejšia nevytečie z nej všetka štava a zemiačky majú byt sklovité ,také patria do kyslej polievky ,dík za pripomenutie
Do klobásky nejde olej, ale bravčovina obsahujúca masť. Takže robím základ na masti. zemiaky tiež varím osobitne.

Pridaj komentár k receptu: