Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa...
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
Korenené rolády a roládky z kysnutého cesta
Tento druh slaného koláča som jedla u mojej starej mamy. Najčastejšie ho robila k polievkam, ...
Budapeštianska nátierka
Poznám viacero variant prípravy tejto chutnej nátierky. Dnes vkladám jednu z jej verzií. Prosím,...
Ryža z tlakáča
Nič extra, žiadny slávny recept, ale je to spôsob ako čo najrýchlejšie uvariť chutnú ryžu....
Zemiakové placky plnené kyslou kapustou
Toto jedlo som jedávala v jedálni, keď som ešte pracovala. Zemiakové placky mame doma radi, ...
Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...
Vajíčkovo-rascová polievočka
Ošúpeme si zemiaky, pokrájame ich na kocky a dáme ich do hrnca s vodou. Pridáme...
Sirup z bobkového listu na kašel
U nás poněkud neobvyklý recepis na kašel, ale vyzkoušet se má všechno.
Šomloi Galuška ala Radúzko
Táto sladkost je povodom z Madarska, povazuje sa za vrchol sladkosti, a je moj oblubeny pretoze je...
Brokolicovo-cuketová polievka s prosciuttom
Inšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits...
Šunková roláda
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Roztlačíme vidličkou vajcia a pridáme tvaroh, mlieko,...
Francúzsky krémeš
Neviem vôbec či je naozaj francúzsky, pretože je len trošku vylepšený surovinami, oproti tomu, ktorý pečiem, ako...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
Rybie filety s kôprovou omáčkou
Pred niekoľkými rokmi sa mi dostala do rúk jedna "severská" kuchárska kniha ktorú som so záujmom...
Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...
Kysnuté orechové rožky
Chcela som urobiť radosť svojmu drobcovi a tak som mu upiekla tieto rožteky tak aby sa čo...
Zapekaný karfiol s nivou
Očistený a umytý karfiol rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti...
Originál židovské macesové knedličky do polievky
Macesové knedličky sa dávajú do Zlatej slepačej polievky - Goldene joich. Sú spájané so židovským sviatkom...
Zdravé cestoviny
Jedného dňa som si povedala, že začnem jesť zdravo. Pokiaľ mi bude chutiť, ...
Koláč (torta) z BB keksov podľa Letisia
Inšpirovala som sa tu na Vareche - Letisia , urobila som to ako detskú tortu do...
Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
Pikantná fazuľa
Včera na večeru sa rozvýjala moja polovička. Vymyslel si takúto chutnú večeru. No nezaprie sa,...
Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...
Netradičné zemiakové placky (fotorecpet)
Pre mňa a našu rodinu sú tieto placky netradičné, pretože doteraz sme ich vždy robili s...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke
Ak varím zlatú slepačiu polievku, sliepku v nej uvarenú, ešte upečiem. Je to neslýchaná...
Zlatá slepačia polievka - Goldene joich - židovský penicilín
Táto polievka je jedným z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne. Je známou nielen medzi židmi, ale...
Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka
Táto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania...
Kysnutý kakaový závin
Každé prázdniny som trávila u mojej starej mamy a akože ináč, stará mama vyvárala a vypekala...
Maďarské tvarohové halušky
Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma...
Choriatiki - grécky šalát
Na Vareche už sa objavilo veľa návodov na grécky šalát, ale väčšinou to boli kvázi grécke...