Kokosové rezy

cenculka30 - fotkacenculka30, 1. júna 2011
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 1 - hnedé:
6 ks
6 PL
3 PL
3 PL
Cesto 2 - biele:
4 ks
4 PL
120 g
Plnka:
6 PL
6 PL
3 PL
250 g
Čokoládová poleva:
100 g
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    CESTO HNEDE: Vajíčka vymiešame s kryšt. cukrom, pridáme kakao a múku.

  2. 2

    CESTO BIELE: Bielka vymiešame s kryšt. cukrom a zamiešame kokos.

  3. 3

    Hnedé cesto vylejeme na plech a z bieleho cesta robíme lyžicou kôpky a dávame na hnedé cesto.Pečieme na 180 °C 25-30 minút.

  4. 4

    PLNKA: Mlieko, kryšt. cukor, a kakao zmiešame a uvaríme (na niť) a do letnej zmesi pridáme maslo a vyšľaháme. Plnku dáme na upečené a vychladnuté cesto. Polejeme čokoládou. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Čokoládu, maslo a olej dáme do taniera a dáme do mikrovlnky na 10 sekúnd. Vyberieme premiešame a zas dáme na 10 sekúnd a takto pokračujeme pokiaľ sa čokoláda neroztopí.

Diskusia k receptu

angiek
paci sa mi ako roztapas cokoladu, robim to tak isto :D vzdy sa ma pytaju ako robim polevu, ze je taka krasna leskla, namiesto masla davam len olej
cenculka30
Dakujem :) polevu ma naucila robit moja svokra a inak ju uz ani nerobim
a niekedy tiez davam iba olej ak nemam maslo :)
ancicka
Kto má kokos rád ,tak to je pochúťka.Uložím si a pri nejakej slávnostnejšej príležitosti ho vyskúšam.Mám síce viac rcp. s kokosom,ale taký nie.kk
kata50
Poznám tieto rezy, sú výborné a slávnostne chutia...:-))
mariaklara
Práve mám na stole urobenú kávu ( Caro ), hneď by som si urobila deň matiek. ( poznámka: to je moja poobedňajšia siesta, sladkosť s kávou.) Rcp uložený.
ola111
Veľmi dobre vyzerajúci koláčik,kokosové mám rada.
5509_1287151327 - profilový obrázok
mps
mps
vyskúšam,vyzerá úžasne,určita aj tak chutí
5509_1287151327 - profilový obrázok
mps
mps
vyskúšam,vyzerá úžasne,určita aj tak chutí
evanaaa
Krásne vypadajúce rezy, úhľadne nakrájané a s tým snehovým korpusom to musí byť výborné. Možno by sa dala spraviť aj polovičná dávka, 10 vajec sa mi zdá veľa a ešte mi zostanú žĺtka. Tie snehové kôpky kladieme vedľa seba, alebo len tak, hocijako?
sissi29
Vyzerajú nádherne. Ukladám si do KK, lebo to by bol hriech neupiecť takéto krásne koláčiky.
1x vavan
cenculka30
@evanaaa - ano da sa aj z polovicnej davky len to potom uz nebude na velky plech dost, ale da sa to aj tak spravit ze hnede cesto spravite 6 zltkov vymiesat s cukrom a pridat muku + 1/2 prasku do peciva a potom zamiesat tuhy sneh z 2 bielkov a tym padom nam ostanu 4 bielka na biele cesto. Robila som to uz aj takto ked som nemala dost vajec . Biele cesto ukladam hocijako.
cenculka30
v rozpise nemam uvedeny prasok do peciva lebo ho davam iba vtedy ak robit takto ako som pisala vyssie
janger
Recept si odkladam. Niekedy vyskusam. Kokosove mame radi.
kikina58
prosim vas ta plnka ked ju uvarim na nit ako sa pise v recepte tak bude husta?
lucylee
@trdlotrdlo dal/a si si vystizny nick. Tu takyto slovnik nepouzivame. Ak chces takto rozpravat, daj si odchod!
ainy
jaj som v šoku....taký pekný recept a také trdlo to tu komentuje.....
hubata
Veď nech @trdlotrdlo pridá lepší, nikto mu nebráni! Fakt je to krásny zákusok, aj pekne nakrájaný, nevšímaj si trdlá a pridávaj ďalšie. Máš to aj pekne pofotené. Ďakujem a ukladám si ho.
sladkacokolada
Najhoršie je, keď si niekto neskúsený chce upiecť to, čo sa mu páči na obrázku.Samozrejme, že to dopadne zle, ale to neznamená, že chyba je v recepte:)
3sandra3
ibaže @trdlotrdlo to ani nepieklo,,, lebo iba dnes sa zaregistrovalo trdlotrdlo,,, to by muselo byť veľmi šikovné... alebo a ak,,tak práca chvatná nie je platná... ja ked idem piecť, tak sa aj pripravím na to--ako-tak :-)
angiek
robila som tento kolacik v nedelu a vyzeral ako na obrazku, kazdemu chutil, trocha tazsie sa vybera z plechu, ale je vynikajuci, odporucam a dakujem za recept :)
emulka
Kolac vyzera na obrazku vyborne, len ma prekvapili 3PL muky.... to ma vystacit na jeden cely velky plech? V tom bude nejaka zrada. Robil niekto tento kolac (okrem autorky - ta vie ako ho spravit aj bez receptu) podla tohto rozpisu? A podaril sa?
angiek
vsak som pridala komentar, ze som ho robila, vid vyssie, ono tam je aj 3PL kakaa, to je ako keby si dala dalsich 3PL muky, ja som davala kopcove lyzice
mariadra
Koláčik vyzerá výborne, ale chcem sa opýtať, tá plnka nie je priveľmi mastná? Nedáva sa tam žiadna múka alebo Zlatý klas? (PLNKA: Mlieko, kryšt. cukor, a kakao zmiešame a uvaríme (na niť) a do letnej zmesi pridáme maslo a vyšľaháme.)
slavnicanka
Robila som tento zákusok,ale cesto bolo akési scagalené asi od toho množstva kakaa,a ten kokosový sneh ostal trčať na ceste,takže sa mi zle dávala aj plnka-no neoslovil nas zákusok....
agasaf
do toho hnedeho cesta idu tie vajicka cele?? Nie je to nieake riedke??
praezision
dnes som skúšala tento koláčik, vydaril sa, s výsledkom a chuťou som veľmi spokojná, odporúčam vyskúšať všetkým, aby som nemala zostatky, urobila som hnedé cesto zo 6 žĺtkov a pridala pol prášku do pečiva a zapracovala som do cesta sneh z 2 bielkov, ostatné bielky t.j. 4 som použila do bieleho kokosového cesta. Ďakujem za skvelý recept ešte raz.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia