Foto: sissi29
40 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridávame kakao s múkou a dobre vymiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 20 – 25 minút. Upečené piškótové cesto vyklopíme a zvinieme do vlhkej utierky. Zvinuté cesto necháme vychladnúť.
- 2
Mlieko privedieme do varu, rozpustíme v ňom cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Uvarený puding necháme vychladnúť. Keď nám puding vychladne pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladký krém.
- 3
Cesto rozvinieme, potrieme vychladnutým krémom, na kraj po dĺžke poukladáme celé banány a cesto opäť zvinieme.
- 4
Polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripavili rozpustením čokolády a pridaním jednej polievkovej lyžice oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak ja puding varim tak, ze z mlieka odoberiem do salky asi deci mlieka (ci este menej) - v nom rozmiesam pudingovy prasok a az potom vlievam do variaceho mlieka. Predchadzam tak vzniku hrciek...
A este na doplnenie: Pouzity pudingovy prasok je asi bez pridaneho suseneho mlieka, lebo v obchodoch su aj take, pripadne moze byt pouzity aj ten?
Krém je fajn, akurát by stačila polovica :)