Foto: diabambulka
Každý máme ten svoj vyskúšaný a obĺúbený recept aj na buchty a ja sa s vami chcem podeliť o ten svoj vyskúšaný a osvedčený. Zobraziť celý popisKaždý máme ten svoj vyskúšaný a obĺúbený recept aj na buchty a ja sa s vami chcem podeliť o ten svoj vyskúšaný a osvedčený. Stará dobrá klasika :-)))
na 170 °C
Suroviny
540 g |
|
300 ml vlažné |
|
100 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
štipka |
|
1 čajová lyžička |
|
1/2 ks |
|
z 1/2 ks |
|
2 PL |
|
PLNKA: | |
250 g |
|
1 ks |
|
z 1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka si pridáme cukor a droždie ( takto si pripravíme kvások ) Múku pomiešame so štipkou soli, pridáme vajce, olej, nastrúhanú citrónovú kôru, 2PL rumu, 1/2 balíčka vanilkového cukru
-
2
a pripravený kvások.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme obrúskom a necháme nakysnúť.
-
4
Takto nám to krásne nakyslo...
-
5
Pripravíme si tvarohovú plnku : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, citrónovú kôru, hrozienka, cukor a troška pudingového prášku ( bude dobre držať a chutiť a voňať troška vanilkovo).
-
6
Nakysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a nakrájame na menšie kúsky, ktoré budeme plniť lekvárom , alebo tvarohovou plnkou.
-
7
Ukladáme ich na vymastený plech. Natrieme olejom z každej strany, aby sa po upečení ľahko oddelili od seba. Pred pečením necháme nakysnúť. Pečieme ich do zlatohneda približne 30 minút pri 170 °C až kým sa neoddeľujú od bokov nádoby, v ktorej sa piekli :-)
este zohnam dobry slivkovy lekvar :)
sylvinka nech sa páči ponúkni sa...
sissi29 zahryzni sa... :-)
jerica ďakujem...ste naozaj zlatý varecháči...
a ja som sa dozvedela zase niečo nové, takže na budúce keď sa ma doma opýtajú čo to bude tak odpoveď je jasná "Honzovy buchty " a tuším už teraz že si to moji chlapi premenujú na Filipkove buchty, podľa môjho drobca :-))) pekný deň...
Si veľmi šikovná:-)
veľmi sa teším, pekný deň :-)
Ďakujem za receptík!
( asi preto mi tak chutia :-)) )
Robila som tvarohové a lekvárové, a ani neviem, ktoré sú lepšie!
Ďakujem za recept.
Krásne tlieskam a teším sa ;-) je to môj obľúbený recept
Som rada že chutia, tak prajem dobrú chuť