Žemlovka

sissi29 - fotkasissi29, 3. júna 2011
Žemlovka
Foto: sissi29

Predpokladám, že žemlovka je to preto lebo sa robí zo starých žemlí prípadne rožkov. Ale ako by ste nazvali žemlovku kde namiesto žemlí je použitá vianočka? Žeby Vianočlovka??? ;-)

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
 podľa vlastného výberu (ja som dávala zavárane jahody a čerstvé jabĺčka)
 za hrsť
4-5 ks
 na močenie vianočky
125 g
4-5 PL (záleží to chutí človeka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vianočku si pokrájame na plátky. Omočíme v mlieku s 1/2 vanilkového cukru. Uložíme 1. vrstvu vianočky do maslom vymastenej zapekacej formy.

  2. 2

    Na vianočku dáme tvaroh, ktorý sme si zmiešali s jedným vanilkovým cukrom, 1-2 PL kryštáloveho cukru a hrozienkami.

  3. 3

    Na tvaroh poukladáme jahôdky prekrojené na polovicu, ktoré sme zbavili vody (teda ak ich máme z konzervy). Vrstvenie opakujem v poradí vianočka namočená v mlieku, tvaroh a v mojom prípade postrúhané jabĺčka (ošúpané a zbavené jadrovníka) s cukrom ak sú jabĺčka príliš kyslé.

  4. 4

    Na vrch poukladáme maslo pokrájané na tenké plátky a už len pečieme vo vyhriatej rúre. Môžeme servírovať so šľahačkou, jahodovou prípadne čokoládovou polevou alebo len tak bez ničoho.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Robievala som ale z dia vianočky, nevadí, že je žemlovka z pečiva, ono sa to všeobecne myslí ako názov, no môže byť vianočková žemlovka, alebo vianočkový nákyp, dobré to bude stále. Len dávam do mlieka-rozhabarkujem- aj zo tri žľtky, je to lepšie a z bielkov sneh navrch, to mám tak rada. Ale dobrá môže byť s jahôdkami, to ma nenapadlo, či s jabĺčkom, podľa teba.

Pridaj komentár k receptu: