Jahodová pena

klaudulka - fotkaklaudulka, 2. júna 2011
Jahodová pena
Foto: klaudulka

Manžel má veľmi rád jahody. Tento recept je najlepší z čerstvých jahôd.

10 minút
príprava

Suroviny

za hrsť čerstvé
125 ml
1 ks
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Jahody si roztlačíme vidličkou. V tomto recepte som použila mrazené jahody, ale lepšie sú čerstvé.

    Jahodová pena - obrázok 1
  2. 2

    Bielko vyšľaháme s kryštálovým cukrom.

    Jahodová pena - obrázok 2
  3. 3

    V druhej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme práškový cukor. Premiešame.

    Jahodová pena - obrázok 3
  4. 4

    Do šľahačky postupne pridáme roztlačené jahody a vyšľahaný bielok s cukrom. Premiešame.

    Jahodová pena - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo! Môžeme dať ešte schladiť do chladničky. Dobrú chuť!

    Jahodová pena - obrázok 5

Diskusia k receptu

klaudulka
U nás už dozreli. Chcela som len vyskúšať, ako to chutí s mrazenými, ale to nemá takú dobrú chuť.
pacik
ja už jahody nemrazím, nechutia mi, ale mrazené čučoriedky a čierne ríbezle nemajú chybu
frona
ja robím penu iba z bielka, cukru a ovocia. Šľahačku som nedávala. Videla som na obrázku, že je tá Tvoja taká inakšia....a potom som zistila, že prečo.....Smotana to urobila :-)
orchidea
Dobrotka, tiež nám už jahody dozrievajú, môžem vyskúšať.
ejmepb
Ja ale bielok s cukrom vyšľahám nad parou, surové vajce nemusím, ale so šľahačkou to určite vyskúšam.
klaudulka
Surové vajce neľúbim ani ja, ale tu to vôbec necítiť. Ten nápad vyšľahať nad parou bielok sa mi zdá dobrý, vyskúšam :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia