Plnené kaleráby fotorecept

darinocka - fotkadarinocka, 3. júna 2011
Plnené kaleráby (fotorecept)
Foto: darinocka

Varený kaleráb v polievke nemusím,ľúbim ho surový a vždy sa smejeme,že mi ho doktor zakázal.Na jar si ale všetko vynahradím dusenými, mladými kalerábikmi.Využijme sezónu Zobraziť celý popisVarený kaleráb v polievke nemusím,ľúbim ho surový a vždy sa smejeme,že mi ho doktor zakázal.Na jar si ale všetko vynahradím dusenými, mladými kalerábikmi.Využijme sezónu do konca leta,kedy je najchutnejší a aj cenovo prístupný.Obsahuje vitamíny B,C,mangán, horčík,železo,draslík a v neposlednom rade pôsobí proti depresii a zmierňuje stres. Podobný recept tu mala asi pred rokom @frezia68

3
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks nový
50 g
300 g
50 g
1 ks
 zelená
 nasekaná
1 ks
1/2 l alebo bujón z kocky
250 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu varíme do polomäkka.Kým sa varí,najlepšie okrúhlym vykrajovačom alebo ostrou kávovou lyžičkou vydlabeme kaleráby.

    Plnené kaleráby (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžu dáme vychladiť a vymiešame si suroviny na plnku.Bolo toho veľa,tak som asi polovicu odobrala a pridala vychladnutú ryžu,tiež asi polovicu.Do druhej časti mletého mäsa som pridala rozmočenú žemľu a cesnak,mali sme aj fašírky. ;)

    Plnené kaleráby (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryžovou plnkou naplníme kaleráby a zo zvyšku urobíme guľky.

    Plnené kaleráby (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji dosklovita upražíme nakrájanú cibuľu,na nej podusíme vydlabané kúsky kalerábov,podlejeme vývarom alebo vodou,v ktorej rozpustíme kocku bujónu a do vriaceho vložíme naplnené kaleráby a guľky.

    Plnené kaleráby (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme dusiť za občasného premiešania asi 45 minút.Kaleráby a guľky vyberieme.

    Plnené kaleráby (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske si metličkou dobre rozšľaháme kyslú smotanu,pridáme do nej hladkú múku,nahladko vymiešame,pridáme trošku z udusenej šťavy,aby sa nám omáčka nezrazila a opäť dôkladne vyšľaháme.

    Plnené kaleráby (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zahustenú smotanu za stáleho šľahania vlejeme k uduseným výkrojkom,vložíme späť udusené kaleráby a guľky,prikryjeme a necháme povariť,aby nebolo cítiť chuť surovej múky. Môžme servírovať.

    Plnené kaleráby (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

pacik
Kaleráby môžem na všetky spôsoby, najradšej surové...KK :-)
darinocka
@pacik ,surový kaleráb chrústam každú nedeľu,pri chystaní klasickej nedeľnej polievky,ale plnený je pre mňa čosi extra...
ketty3811
aj ja mam najradšej surový,keď varím,tak musím dávať pozor aby mi niečo ostalo aj do polievky.:-) Recept si ukladám,lebo sa mi pozdáva a vyskúšam.:-)
darinocka
@ketty ,Ty si majsterka v pečení plniek,karelábky sa dajú aj zapiecť.Nevládala som to už dotiahnuť do konca,dostala som vysoké teploty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia