Foto: tatranka
Keďže začína obdobie vlastnej čerstvej zeleniny a ovocia,pridávam zákusok z rebarbory.Je chutný,šťavnatý.Recept robila moja mamka,len niektoré ingrediencie som si už sama doplnila,po vlastných skúsenostiach.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
1,5 dcl |
|
1 dcl |
|
1,5 lyžice |
|
pol balíčka |
|
balíček |
|
2 ks |
|
|
|
1 väčšie |
|
400 g |
|
1 balíček |
|
2 lyžičky |
|
|
|
250 g hrudkový |
|
1 balíček |
|
4 dcl |
|
4 lyžice |
|
2 lyžičky |
|
50 g |
|
2 plátky |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Do preosiatej múky pridáme všetky sýpke ingrediencie.Múku zamiešame.Do mlieka pridáme celé vajíčka,olej.Všetko dobre zamiešame.Dávka je na tortovú formu s priemerom 23 cm.Túto dobre vymastíme a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy nalejeme cesto. Očistíme si rebarboru a pokrájame ju na malé kúsky.To isté urobíme aj s jabĺčkom.V miske zmes premiešame s vanilkovým cukrom a škoricou. Poukladáme na vrch cesta.Dáme upiecť.Po upečení príde na povrch druhá plnka.Tá sa už nepečie!
-
2
Z mlieka,zlatého klasu a cukru si uvaríme hustú kašu.Keď je uvarená,ešte do horúcej pridáme tvaroh, aslo,citrónovú kôru.Miešame.Krém sa nám pekne odliepa od misky. Do 4 lyžičiek letnej vody,dáme rozpustiť pláty želatiny a tie vlejeme do krému.Nalejeme na upečený korpus,ktorý zatiaľ nechávame vo forme.
-
3
Po pridaní plnky vrch zasypeme 1 lyžicou kakaa.Odložíme do chladu na 2-3 hodiny.
-
4
Potom je už zákusok pripravený na konzumáciu.
-
5
Takto postupne z neho ubúdalo. Najlepší je na druhý deň.
Ako dobre, že si dnes dala link na túto dobrotu, pred rokom som si ju nevšimla, recept si uložím, potom Ti dám vedieť, ako to dopadlo.