
Portugalský rýžový pudink s mangovou omáčkou
Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme...

Portugalské koláčiky pasteis de nata
V Portugalsku som nikdy nebola, ale o týchto koláčikoch som už veľa počula, tak som...

Hovädzí plátok na póre a horčici s hrnčekovou knedľou
Dnešný nedeľný obed z hovädzie mäsa. Robila som ho úplne jednoducho na póre s horčicou...

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej,...

Krémová polievka so semienkami
Polievku pokvapkajte tekvicovým olejom a posypte semienkami a môžete podávať ako krémové osvieženie.

Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny
Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr...

Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...

Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom
Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu,...

Polvo a lagareiro
Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku...

Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

Cesnakovo-pórová krémová polievka
Polievka, po ktorej síce získate aj atypickú "vôňu" z úst, ale aj dobrú chuť v...

Krém z póru s vermútom a mliečnou penou
Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme vývarom a pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Ochutíme a varíme asi 30...

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

Jemná cícerová polievka s pórom a mrkvou
Veľmi jednoduchá a ľahká polievka z cíceru. Chutí výborne samotná, ale vynikajúco sa hodí aj...

Pórová polievka
Nakrájame cibuľu, pór a zemiaky. Na olej dáme cibuľu a pór, pražíme do zmäknutia...

Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Pórová polievka
Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela....