prazdny

Dubnická pochúťka

Bravčové mäso

Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....

prazdny

Pórková krémová polévka

Bezmäsité jedlá

Z másla a mouky uděláme jíšku. Přidáme nakrájený pórek, vývar, sůl a pepř, ...

prazdny

Candát, smetanový pórek a brambory

Hlavné jedlá

Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce...

prazdny

Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....

prazdny

Bravčový steak so zeleninovou oblohou

Bravčové mäso

Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...

prazdny

Hliva ustricová na póre a kapii

Bezmäsité jedlá

Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

prazdny

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

Hlavné jedlá

Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu...

prazdny

Zdravý portulakový šalát s cesnakom a so syrom

Bezmäsité jedlá

Práve rastie táto rastlinka, tak prečo to nevyužiť v kuchyni a pritom aj urobiť niečo dobré...

prazdny

Slaný koláč

Bravčové mäso

Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

prazdny

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska

Národné jedlá EÚ

Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

prazdny

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

Večera

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...

prazdny

Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre

Kuracie mäso

Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

prazdny

Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi

Bezmäsité jedlá

Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie...

prazdny

Zapekané plnené šampiňóny portobello

Hlavné jedlá

Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť...

prazdny

Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom

Bezmäsité jedlá

Brokolica je skutočná výživová bomba! Obsahuje veľké množstvo draslíka, železa, fosforu i horčíka, selén,...

prazdny

Portugalský rýžový pudink s mangovou omáčkou

Dezerty

Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme...

prazdny

Portugalské koláčiky pasteis de nata

Koláče

V Portugalsku som nikdy nebola, ale o týchto koláčikoch som už veľa počula, tak som...

prazdny

Hovädzí plátok na póre a horčici s hrnčekovou knedľou

Hovädzie mäso

Dnešný nedeľný obed z hovädzie mäsa. Robila som ho úplne jednoducho na póre s horčicou...

prazdny

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku

Bezmäsité jedlá

Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej,...

prazdny

Krémová polievka so semienkami

Večera

Polievku pokvapkajte tekvicovým olejom a posypte semienkami a môžete podávať ako krémové osvieženie.

prazdny

Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

Bezmäsité jedlá

Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr...

prazdny

Hliva ustricová na póre a kapii

Bezmäsité jedlá

Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...

prazdny

Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom

Bravčové mäso

Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu,...

prazdny

Polvo a lagareiro

Hlavné jedlá

Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku...

prazdny

Mix troch druhov húb na šalotke

Bezmäsité jedlá

Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...

prazdny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

prazdny

Cesnakovo-pórová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Polievka, po ktorej síce získate aj atypickú "vôňu" z úst, ale aj dobrú chuť v...

prazdny

Krém z póru s vermútom a mliečnou penou

Bezmäsité jedlá

Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme vývarom a pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Ochutíme a varíme asi 30...

prazdny

Výborné špagety

Cestoviny

Skúste tieto špagety, sú výborné, teda aspoň nám chutili.

prazdny

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

prazdny

Jemná cícerová polievka s pórom a mrkvou

Večera

Veľmi jednoduchá a ľahká polievka z cíceru. Chutí výborne samotná, ale vynikajúco sa hodí aj...

prazdny

Pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Táto polievočka je ideálna na sychravé dni. Rýchla, lacná, chutná.