Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi

imaginarium - fotkaImaginarium, 24. februára 2019 10:29
Ďalšie recepty »

Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie sfutrovať plný tanier. Plus tie mäkučké, nadýchané krupicové halušky milujem ♥

5 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
 (olej)
Obláčikové halušky:
1 ks
1 PL
6 PL
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Na masti alebo oleji si osmažíme pór nakrájaný na tenké kolieska alebo ešte menšie časti, ak varíte pre malé deti :) Keď začne voňať, tak pridáme očistené zemiaky nakrájané na drobné kúsky a zalejeme vodou podľa toho, aké množstvo chceme. Dochutíme soľou a počkáme, kým sa zemiaky uvaria. Zatiaľ si pripravíme cesto na halušky.

  2. 2

    Keď zalejeme polievku vodou, tak si nachystáme cesto na obláčiky, lebo je dobré, ak chvíľu postojí. Zmiešame jedno vajíčko, lyžicu masti a krupicu. Množstvo je orientačné, cesto musí mať polotuhú konzistenciu. Necháme krupicu napučať, kým sa neuvaria zemiaky.

  3. 3

    Keď sú zemiaky uvarené, tak z polievky odoberieme dve naberačky hustého, rozmixujeme a vrátime do polievky, čím ju zahustíme. (Kto chce, môže zahustiť klasicky múkou.)

  4. 4

    Halušky hádžeme do vriacej polievky. Stačí naberať na špičku lyžice, lebo zdvojnásobia svoj objem, tak aby ste nemali namiesto obláčikov búrkové mraky :) Počkáme, kým sa halušky uvaria a môžeme podávať. Halušky skontrolujeme tak, že jednu rozrežeme a ak je rovnaká v strede ako na okraji, tak sú hotové.

  5. 5

    Táto polievka je výborná, lebo pór je dosť aromatický sám o sebe, takže netreba tam nijaké ďalšie dochucovadlá.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist