Pórová polievka
Pórová polievka

Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi

imaginarium - fotkaimaginarium, 24. februára 2019

Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie sfutrovať plný tanier. Plus tie mäkučké, nadýchané krupicové Zobraziť celý popisJedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie sfutrovať plný tanier. Plus tie mäkučké, nadýchané krupicové halušky milujem ♥

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
 (olej)
Obláčikové halušky:
1 ks
1 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Na masti alebo oleji si osmažíme pór nakrájaný na tenké kolieska alebo ešte menšie časti, ak varíte pre malé deti :) Keď začne voňať, tak pridáme očistené zemiaky nakrájané na drobné kúsky a zalejeme vodou podľa toho, aké množstvo chceme. Dochutíme soľou a počkáme, kým sa zemiaky uvaria. Zatiaľ si pripravíme cesto na halušky.

  2. 2

    Keď zalejeme polievku vodou, tak si nachystáme cesto na obláčiky, lebo je dobré, ak chvíľu postojí. Zmiešame jedno vajíčko, lyžicu masti a krupicu. Množstvo je orientačné, cesto musí mať polotuhú konzistenciu. Necháme krupicu napučať, kým sa neuvaria zemiaky.

  3. 3

    Keď sú zemiaky uvarené, tak z polievky odoberieme dve naberačky hustého, rozmixujeme a vrátime do polievky, čím ju zahustíme. (Kto chce, môže zahustiť klasicky múkou.)

  4. 4

    Halušky hádžeme do vriacej polievky. Stačí naberať na špičku lyžice, lebo zdvojnásobia svoj objem, tak aby ste nemali namiesto obláčikov búrkové mraky :) Počkáme, kým sa halušky uvaria a môžeme podávať. Halušky skontrolujeme tak, že jednu rozrežeme a ak je rovnaká v strede ako na okraji, tak sú hotové.

  5. 5

    Táto polievka je výborná, lebo pór je dosť aromatický sám o sebe, takže netreba tam nijaké ďalšie dochucovadlá.

Diskusia k receptu

pivonka
Dnes som ju uvarila, bola chutná, taká ľahká, na takú som mala chuť. Knedličky varievam iné, ale dnes som spravila podľa Teba. Dala som 5 PL detskej krupice. Varila som ich 15 min., ale poddali sa, sú mäkké. Takže spokojnosť, občas uvarím.