Pórová polievka
Pórová polievka

Krém z póru s vermútom a mliečnou penou

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 9. mája 2018
Krém z póru s vermútom a mliečnou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
500 ml
4 kvapky (Noilly Pratt suchý)
100 g
200 g
 (z mlynčeka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme vývarom a pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Ochutíme a varíme asi 30 minút do zmäknutia zemiakov. Vymixujeme a pridáme vermút a smotanu.

  2. 2

    Mlieko ochutíme soľou a privedieme do varu. Ponorným mixérom napeníme a servírujeme navrch polievky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Klikla som sem kvôli tomu vermutu, to ma zaujalo. na 4 porcie 4 kvapky vermutu? je ho tam potom vôbec cítiť? a vermut aký? sladký či suchý?
@Hviera (10.5.2018 12:34)

V recepte bol použitý vermút Noilly Pratt, teda suchý. Množstvo je také, aby chuť vermútu bola len veľmi jemná, neprerážala.