Krém z póru s vermútom a mliečnou penou
Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 9. mája 2018
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 9. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme vývarom a pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Ochutíme a varíme asi 30 minút do zmäknutia zemiakov. Vymixujeme a pridáme vermút a smotanu.
- 2
Mlieko ochutíme soľou a privedieme do varu. Ponorným mixérom napeníme a servírujeme navrch polievky.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V recepte bol použitý vermút Noilly Pratt, teda suchý. Množstvo je také, aby chuť vermútu bola len veľmi jemná, neprerážala.