Foto: mitzy
Táto polievočka je ideálna na sychravé dni. Rýchla, lacná, chutná.
3-4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór, cesnak a zemiačiky umyjeme, očistíme a nakrájame. Na masle chvíľu popražíme pór s cesnakom, zalejeme vodou, osolíme a pridáme zemiak. Varíme do zmäknutia pod pokrievkou na miernom plameni. Potom prilejeme mlieko, alebo smotanu na varenie, korenie a rascu. necháme prevrieť, premiešame a vypneme sporák. Keď polievka trošku vychladne, rozmixujeme ju ponorným mixérom. Podávame s opraženými kúskami rohlíka. Dobrú chuť!
Opražené rohlíky používame do podobných polievok tiež, najviac nám chutia pomaly opečené na troške masla a jemne okorenené kari korením, odporúčam.
@Izi veru, ja ju zboznujem, moja stara mama robi podobnu, no neviem presny jej postup, vsetci maju ten svoj :) ale kombinacia tychto jednoduchych surovin je skratka mnamka!