Pórová polievka
Pórová polievka

Pórová polievka

mitzy - fotkamitzy, 31. októbra 2017
Pórová polievka
Foto: mitzy

Táto polievočka je ideálna na sychravé dni. Rýchla, lacná, chutná.

3-4
porcie
5 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľký ks
2 menšie ks
100 ml
3/4 ČL
2 guličky
 štipka
750 - 1000 ml
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pór, cesnak a zemiačiky umyjeme, očistíme a nakrájame. Na masle chvíľu popražíme pór s cesnakom, zalejeme vodou, osolíme a pridáme zemiak. Varíme do zmäknutia pod pokrievkou na miernom plameni. Potom prilejeme mlieko, alebo smotanu na varenie, korenie a rascu. necháme prevrieť, premiešame a vypneme sporák. Keď polievka trošku vychladne, rozmixujeme ju ponorným mixérom. Podávame s opraženými kúskami rohlíka. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

remy
Pôda ešte nie je zamrznutá, takže v pohode som si dokázal dnes vybrať zo zeme pór. A čo s ním, to už vidím na vareche :-)
Opražené rohlíky používame do podobných polievok tiež, najviac nám chutia pomaly opečené na troške masla a jemne okorenené kari korením, odporúčam.
mitzy
@Remy som rada, ze som sa trafila do noty a nech chuti vsetkym ;)
@Izi veru, ja ju zboznujem, moja stara mama robi podobnu, no neviem presny jej postup, vsetci maju ten svoj :) ale kombinacia tychto jednoduchych surovin je skratka mnamka!
haji
Pórkovou polévku mám moc ráda, je výborná. Dělám podobně, jen nahoru ještě dávám syrové kroužky na jemno nakrájené. Mám ráda ten kontrast vařeného a syrového pórku. Krásné foto, jako vždy! Přeji krásný víkend celé rodině a hladím kočičí dámy! Díky za hřejivý receptík i podporu!