Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou
Foto: bogar
Jedlo vhodné pre nemilovníkov mäsa
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si tofu. Koreniny na marinádu zmiešame všetky aj so šťavou s pol citróna. Polejeme marinádou tofu a necháme aspon pol hod v marináde. Medzitým si môžeme pripraviť suroviny na omáčku. Rozpustíme si maslo, na masle popražíme na drobno nakrájaný pór a restujeme. Ďalej pridáme na drobno nakrájaný cesnak, restujeme, pridáme tavený syr rozmiešame a pridáme smotanu na šľahanie okoreníme osolíme a privedieme k varu za stáleho miešania. Necháme prevrieť aspoň 3 min, odstavíme a nastrúhame jemne podľa chuti parmezánu a muškátový oriešok. Tofu vyberieme z marinády a krátko pečieme na gril panvici. Keďže je v marináde olej na panvicu netreba nič dávať. Ako príloha sa hodia napr. zemiaky uvarené v šupke orestovane na masielku alebo nasucho opražená chrumkavá bageta / hrianka - ako dodala moja super kamoška Nika, citujem : " keby to poukladáš tak, že na hrianku dáš tofu a preleješ to omáčkou je to božské" Určite sa k tomu hodia aj paradajky či šalátik. Prajem dobrú chuť.
Mimochodom, tiež často používam tavený syr do omáčky. Je potom krásne hladká a na chuti to neuberá.
Šetři si výkřičníky a žluč na horší časy. Jen si dovolím podotknout, že nemám valné mínění ani o současném českém prezidentovi, to abys neřekla, že jsem vůči Slovensku nebo Slovákům nějak zaujatý.
@Petrkluc nikde nieje uvedené že je to čína india alebo nórsko. Je to obyčajný jednoduchý recept vhodný pre tento rýchly životný štýl keď ľudia už nemajú čas toľko variť alebo pre niekoho kto neobľubuje mäso. Je to jednoducho a rýchlo spravené a ten tavený syr je lahodný hocijaký ale pre nás konkrétne najviac bambino. @Afataga Kto chce dať si iné prísady nech sa páči nemusí skúšať presne podľa môjho ale urobí podľa seba a má nový recept! vo Vašom prípade ako máte v receptoch ( pecorinom, parmesanom, mozzarelou, eidamom, balkánskym syrom .... ) každému čo chutí!
škoda tešila som sa že tu stretnem starých milých varecháčov no už mi to tu len pripomína nejakú ne/podarenú formu master shefa alebo každý je tu jeden Gordon Ramsay - česť výnimkám....
Pred par dnami som si zacala citat v rubrike "Zazitky". Prvy 24.9.2009 strana 49 "Moje prve zabie stehienka". Momentalne som na str. 41 a s nostalgiou spominam aka ta Varecha a jej prispievatelia vtedy boli. Plni nadsenia, elanu a radosti, ze tu mame bezplatnu platformu kde sa mozme kulinarsky vyblaznit. Neubehlo vela casu a Varecha sa zacala menit. Osobne utoky a urazky boli skoro na dennom poriadku. Ved pod pseudonymom sa to lahsie pise. Potom prisli mazania vulgarnych komentarov a tzv. pozastavenia clenstva. Mam dojem, ze sa situacia zacina opakovat. Nie v ruzovom, ale v bledomodrom. A uprimne, je mi z toho smutno. A je mi smutno aj za tymi Varechacmi, ktori tuto stranku medzi rokmi 2009-2011 zakladali. Vam nie? Mne ano.
P.S.: pokial by si niekto z Vas chcel zgustnut na mojej gramatike i/y alebo ine neduhy v tomto prispevku, tak Vam davam na znamost, ze od roku 1985 (co je viac ako 1/2 mojho zivota) zijem mimo SK a pouzivam ine reci/jazyky.
Ak mi vsak niektori z Vas napise (slusne) kde mam hrubky/ chyby, velmi rada si pamät osviezim.
dievčence-napísali ste aj môj názor..je mi tu stále smutnejšie..chýba mi atmosféra minulosti varecháčskej..
lenže-čo sa deje na @Varecha.sk sa deje aj v reálnom žití..už nám je najlepšie-teda mne s manželom-na záhrade..v horách..preč od ľudí..
každý akoby čakal-čo povieš..napíšeš..a potom sa vrhne s protiargumentami..nezabúda raniť..
prečo..??
...a človek tak potrebuje empatiu..podporu..radosť..
zdravím vás