Tofu s pórovou omáčkou
Tofu s pórovou omáčkou

Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou

bogar - fotkabogar, 19. apríla 2017
Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou
Foto: bogar

Jedlo vhodné pre nemilovníkov mäsa

35 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 ks (napr. Bambino)
1 ks
70 g
Na marinádu:
 sušená
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Nakrájame si tofu. Koreniny na marinádu zmiešame všetky aj so šťavou s pol citróna. Polejeme marinádou tofu a necháme aspon pol hod v marináde. Medzitým si môžeme pripraviť suroviny na omáčku. Rozpustíme si maslo, na masle popražíme na drobno nakrájaný pór a restujeme. Ďalej pridáme na drobno nakrájaný cesnak, restujeme, pridáme tavený syr rozmiešame a pridáme smotanu na šľahanie okoreníme osolíme a privedieme k varu za stáleho miešania. Necháme prevrieť aspoň 3 min, odstavíme a nastrúhame jemne podľa chuti parmezánu a muškátový oriešok. Tofu vyberieme z marinády a krátko pečieme na gril panvici. Keďže je v marináde olej na panvicu netreba nič dávať. Ako príloha sa hodia napr. zemiaky uvarené v šupke orestovane na masielku alebo nasucho opražená chrumkavá bageta / hrianka - ako dodala moja super kamoška Nika, citujem : " keby to poukladáš tak, že na hrianku dáš tofu a preleješ to omáčkou je to božské" Určite sa k tomu hodia aj paradajky či šalátik. Prajem dobrú chuť.

    Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou - obrázok 1

Diskusia k receptu

petrkluc
Teď jsem hodně zmatený. Je to indická, popřípadě čínská kuchyně? Tam nejspíš neznají bambino. Nebo slovenská kuchyně, nějaká specialita z východu (tam máte opravdu vytříbený vkus, ještě si matně vzpomínam na ten alkohol, co tam proslávil váš bývalý prezident)?
bzsiska
Je to super recept. Ďakujem za inšpiráciu. Ja tofu môžem, rodina tiež. Občas si môžu dať so mnou aj niečo zdravšie. Určite ho onedlho spravím. :)
Mimochodom, tiež často používam tavený syr do omáčky. Je potom krásne hladká a na chuti to neuberá.
petrkluc
@Terinka55 (19.4.2017 10:59)

Šetři si výkřičníky a žluč na horší časy. Jen si dovolím podotknout, že nemám valné mínění ani o současném českém prezidentovi, to abys neřekla, že jsem vůči Slovensku nebo Slovákům nějak zaujatý.
bogar
po dlhom čase som opäť pridala recept ktorý sme si doma spravili, a opäť vidím že varecha nieje čo bola keď som sem prišla keď si varecháči kuchtíci gratulovali za výhry alebo dávali pekné pochvalné komentáre. Škoda je mi to ľúto :(
@Petrkluc nikde nieje uvedené že je to čína india alebo nórsko. Je to obyčajný jednoduchý recept vhodný pre tento rýchly životný štýl keď ľudia už nemajú čas toľko variť alebo pre niekoho kto neobľubuje mäso. Je to jednoducho a rýchlo spravené a ten tavený syr je lahodný hocijaký ale pre nás konkrétne najviac bambino. @Afataga Kto chce dať si iné prísady nech sa páči nemusí skúšať presne podľa môjho ale urobí podľa seba a má nový recept! vo Vašom prípade ako máte v receptoch ( pecorinom, parmesanom, mozzarelou, eidamom, balkánskym syrom .... ) každému čo chutí!
škoda tešila som sa že tu stretnem starých milých varecháčov no už mi to tu len pripomína nejakú ne/podarenú formu master shefa alebo každý je tu jeden Gordon Ramsay - česť výnimkám....
zolik
@Bogar , aj Varecha.sk ma za sebou "vyvoj" ini to nazyvaju progres ( znie to lepsie), ale zial, podla mojho osobneho nazoru je to len a len horsie, cize regres ( to neznie az tak dobre). Dokazom toho je, ze vela "starych (co sa Varechy tyka) dobrych, milych, napomocnych, vtipnych, kreativnych, slusnych, doprajnych, srdecnych, nezavistlivych a inspirativnych ludi odislo, alebo prispievaju len velmi sporadicky.
Pred par dnami som si zacala citat v rubrike "Zazitky". Prvy 24.9.2009 strana 49 "Moje prve zabie stehienka". Momentalne som na str. 41 a s nostalgiou spominam aka ta Varecha a jej prispievatelia vtedy boli. Plni nadsenia, elanu a radosti, ze tu mame bezplatnu platformu kde sa mozme kulinarsky vyblaznit. Neubehlo vela casu a Varecha sa zacala menit. Osobne utoky a urazky boli skoro na dennom poriadku. Ved pod pseudonymom sa to lahsie pise. Potom prisli mazania vulgarnych komentarov a tzv. pozastavenia clenstva. Mam dojem, ze sa situacia zacina opakovat. Nie v ruzovom, ale v bledomodrom. A uprimne, je mi z toho smutno. A je mi smutno aj za tymi Varechacmi, ktori tuto stranku medzi rokmi 2009-2011 zakladali. Vam nie? Mne ano.
P.S.: pokial by si niekto z Vas chcel zgustnut na mojej gramatike i/y alebo ine neduhy v tomto prispevku, tak Vam davam na znamost, ze od roku 1985 (co je viac ako 1/2 mojho zivota) zijem mimo SK a pouzivam ine reci/jazyky.
Ak mi vsak niektori z Vas napise (slusne) kde mam hrubky/ chyby, velmi rada si pamät osviezim.
bogar
@Zolik (21.4.2017 00:58) presne plne suhlasim zacinala som tu ako mlada neskusena kucharecka ktora sa ucila len varrit a radila sa a hned prvy recept som vyhrala konvicu treti cca uz som bola zverejnena a kazdy bol prajny tesil sa z uspechu inych ... no teraz je to presne ako pisete! Mladych tu podporovali teraz im skoro stale niekto pokazi chut z tak pilne pre nich pridaneho nafoteneho a urobeneho receptu... je to smutne

radost
@Bogar @Zolik
dievčence-napísali ste aj môj názor..je mi tu stále smutnejšie..chýba mi atmosféra minulosti varecháčskej..
lenže-čo sa deje na @Varecha.sk sa deje aj v reálnom žití..už nám je najlepšie-teda mne s manželom-na záhrade..v horách..preč od ľudí..
každý akoby čakal-čo povieš..napíšeš..a potom sa vrhne s protiargumentami..nezabúda raniť..
prečo..??
...a človek tak potrebuje empatiu..podporu..radosť..
zdravím vás
1x bogar
bogar
@Radost (21.4.2017 12:30) no je mi to velmi luto preto radsej aj ja budem inde vkladat energiu a nie tu skoda ... a veru svet a ludia zacinaju byt velmi zli a aj najblizsi k sebe navzajom :( zdravim aj ja a vela energie zdravia a stastia
zolik
@Bogar , mne to uz jednoducho nedalo, nezareagovat. Dost dlho som premyslala, ci moj koment vobec pridam. A zrovna pod Tvoj recept. Pamätam si tiez ako si tu pred rokmi zacinala :-)
bogar
@Zolik (21.4.2017 22:57) vazne??? Jeeej to ma tesiii ze si ma pamatate a dakujem ze ste prave tento koment pridali pod moj recept vazim si to




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia