Pórová polievka
Pórová polievka

Pórová polievka

nickaa - fotkanickaa, 30. apríla 2017
Pórová polievka
Foto: nickaa

Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela. Pór je veľmi zdravý a má výrazné Zobraziť celý popisJar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela. Pór je veľmi zdravý a má výrazné detoxikačné účinky. Podporuje činnosť obličiek, mozgu a aj trávenie. Je veľmi diétny a vyšší obsah vlákniny zasýti na dlhšiu dobu.

40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľký
6 ks
2 kocky




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si orestujeme celý pór (okrem vrchnej vňaťky) nakrájaný na tenké polkolieska. Ja som pridala aj čerstvý ligurček od babky nakrájaný nadrobno kvôli chuti. Zalejeme horúcou vodou, asi 2,5 litra.

  2. 2

    Do hrnca nahádžeme pokrájané zemiaky a bujón a varíme. Keď sa zemiaky uvaria polievku ochutíme domácou vegetou a soľou a kvôli farbe pridáme štipku kurkumy. Tá má tiež svoje zdravotné benefity.

  3. 3

    Halušky si pripravíme zmiešaním jedného vajíčka a múky. Môžeme pridať aj trošku soli. Ja si vždy pripravím kompaktné cesto a po kúskoch z neho odtrhám a hádžem do polievky. Vzniknú mi tak obrie halušky, ktoré všetci ľúbime. Keď halušky v polievke vyplávajú na povrch máme hotovo.

  4. 4

    Pridávam foto z jarnej záhrady. :-)

    Pórová polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
Nickaa, vyskúšala som už tvoju bábovku aj termix, polievku máš inšpiratívnu tiež. krásna fotka rozkvitnutej jari :)
root
Kráááááááááááááááááááááááááááááásna zááááááááááhradka.
ziegelfeld1968
@Staflik (30.4.2017 22:58)
Niet nad detoxikáciu s glutamanom sodným a inými chemickými prísadami, hlavne, že použila aj ligurček. Keď použijem čerstvý ligurček zo záhrady do polievky, tak nepotrebujem chemický vývar nemenovaných potravinársko-chemických spoločností a polievka dostane takú chuť, ktorú nemôžu nahradiť tieto chemikálie.

nickaa
@staflik @ziegelfeld1968 ďakujem za komentare a uzitocne informacie, velmi ma mrzi ze som neuviedla hned presne aky bujon som pouzila. (zeleninovy bujon wurzl bez drozdia BIO EDEN, zlozeny z morskej soli, kukuricneho skrobu, zeleniny: mrkva, cibula, pastrnak; glukozovy sirup, slnecnicovy olej, kurkuma, zazvor, muskatovy orech, cierne korenie, zazvor, petrzlen, ligurcek, bobkovy list) . Dufam ze som tej polievke zas tolko neublizila
daanoo
Už má niektorí varecháči hnevajú. Však nech každý dochucuje ako chce. Ja používam vegetu a bujón a žijem. Je len fáma, že glutaman je nebezpečný. Takže kto nechce používať bujón alebo vegetu tak nech nepoužíva. A nie blbé komentáre písať. @Nickaa tvoja polievka musí byť super :)
rika111
Je zaujímavé myslieť si, že kto používa čerstvé bylinky alebo zeleninu si nemôže ublížiť.
Tiež obsahujú dusičnany a rôzne iné chemické prísady o ktorých ani nevieme, že ich zelenina
obsahuje. Všetkého veľa škodí a preto aj prílišné sledovanie čo jem je tiež chorobou.
Recept sa mi páči a tento typ rýchlych zeleninových polievok mám rada.