Pórová polievka

nickaaNickaa, 24 ročná žena, 30. apríla 2017 20:27
Ďalšie jej recepty »

Pórová polievkaFoto: nickaa

Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela. Pór je veľmi zdravý a má výrazné detoxikačné účinky. Podporuje činnosť obličiek, mozgu a aj trávenie. Je veľmi diétny a vyšší obsah vlákniny zasýti na dlhšiu dobu.

40 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Na olivovom oleji si orestujeme celý pór (okrem vrchnej vňaťky) nakrájaný na tenké polkolieska. Ja som pridala aj čerstvý ligurček od babky nakrájaný nadrobno kvôli chuti. Zalejeme horúcou vodou, asi 2,5 litra.

  2. 2

    Do hrnca nahádžeme pokrájané zemiaky a bujón a varíme. Keď sa zemiaky uvaria polievku ochutíme domácou vegetou a soľou a kvôli farbe pridáme štipku kurkumy. Tá má tiež svoje zdravotné benefity.

  3. 3

    Halušky si pripravíme zmiešaním jedného vajíčka a múky. Môžeme pridať aj trošku soli. Ja si vždy pripravím kompaktné cesto a po kúskoch z neho odtrhám a hádžem do polievky. Vzniknú mi tak obrie halušky, ktoré všetci ľúbime. Keď halušky v polievke vyplávajú na povrch máme hotovo.

  4. 4

    Pridávam foto z jarnej záhrady. :-)

    Pórová polievka - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist