Karfiolovo-pórový koláč
Foto: leushkka
Ľahké zeleninové jedlo vhodné napr. na večeru.
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol som sparila al dente (môžete uvariť). Pór som podusila na masle. Vajcia som rozdelila a zmiešala som žĺtky s kurkumou, so štipkou muškátového orecha a tymianom. Bielky som vyšľahala na sneh.
- 2
Spravila som si cestíčko: žĺtkovú časť som doplnila hrnčekom múky, olivovým olejom, soľou, korením, 1 kl kypriaceho prášku a doriedila vodou. Všetko zmiešať. Do toho som pridala na masle podusený pór a nahrubo posekaný karfiol a nakoniec sneh. Piekla som 45 min na 180 °C. Podávala som so šalátom.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
niu, vyzera to fajnovo.