Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom
Foto: novalim
Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu, zistíte, čo vám v živote chýbalo :-). A je Zobraziť celý popisSladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu, zistíte, čo vám v živote chýbalo :-). A je jedno, či ste lepkáč alebo bezlepkáč, na tomto slanom nákype z bezlepkovej krupice NOVALIM si zaručene zamilujete. Reči bokom, poďme variť :-).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
50 g |
|
250 g |
|
250 g (krémový bez hrudiek) |
|
5 plátkov |
|
1/2 ks |
|
1/2 ČL |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 hrsť (strúhaný) |
|
čerstvé |
|
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na krúžky nakrájaný pór s na kocky nakrájanou slaninkou.
- 2
Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 3
V mise zmiešame žĺtky s tavrohom a so smotanou, vyšľaháme. Do zmesi pridáme pór so slaninkou, krupicu, nasekané bylinky a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.
- 4
Vylejeme na vymastený plech, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
Tiež krupicový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu