Portugalské koláčiky pasteis de nata
Foto: skatulka
V Portugalsku som nikdy nebola, ale o týchto koláčikoch som už veľa počula, tak som si ich chcela vyskúšať pripraviť doma.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Krém si pripravíme tak, že mlieko privedieme k varu. Polovicu mlieka zmiešame so zmesou cukru a múky a primiešame k zvyšnej polovici mlieka. Po spojení odoberieme časť krému a pridáme k rozšľahaným žĺtkam s vajíčkom, ktoré následne vlejeme naspäť do hrnca a spojíme v hladký krém. Na záver do krému nastrúhame citrónovú kôru.
- 2
Lístkové cesto si rozvaľkáme a stočíme do rolky. Krájame na rovnomerné kúsky. Malo by nám vyjsť 18 ks. Kúsky si roztlačíme na kruh a vložíme do muffinovej formy.
- 3
Plníme vychladnutým krémom.
- 4
Pečieme na 250 °C 10 minút. Povrch by mal jemne skaramelizovať.
- 2
Tak to mám radosť aj ja. Tiež som to už dlhšie obdivovala a veľmi som bola zvedavá. Nám chutili, verím, že budú aj vám. :)
Prosím ešte vysvetliť výrobu krému, rozumiem dobre, že pred prípravou privediem mlieko do varu, odložím bokom z plameňa a už nevarím, iba pridávam uvedené ingrediencie?
Ďakujem
Na záver treba krém prevariť.
1. Všetko mlieko privedieme k varu.
2. Časť mlieka odoberieme, spojíme so surovinami a opäť vrátime do hrnca na sporák.
3. Potom ešte časť odoberieme a spojíme s vajíčkami a vrátime zase do zmesy na sporák a spolu prevaríme.