10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
3 - 4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu, pór a zemiaky. Na olej dáme cibuľu a pór, pražíme do zmäknutia póru. V prípade potreby pridáme trochu vody.
- 2
Pridáme zemiaky a vývar alebo vodu, soľ, bobkový list a čierne korenie, varíme, kým zemiaky nezmäknú. Trochu vychladíme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme.
- 3
Následne pridáme smotanu na varenie, prípadne kyslú smotanu, alebo ja som teraz pridala kokosové mlieko. Ak je polievka hustá, pridáme aj vodu, a dochutíme, ak je potrebné. Trochu povaríme a môžeme podávať.
Tiež pórová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
ale ak má niekto rád práve tú pórovú chuť :)
Ak chceš prekryť pórovú chuť, potom nevar polievku z póru. Dobrý je v tom prípade rozmočený papundekel. Po slovensky lepenka. To nemá žiadnu chuť.