Pórová polievka
Pórová polievka

Pórová polievka

hviera - fotkahviera, 16. augusta 2017
Pórová polievka
Foto: hviera
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 - 4 ks
1 ks
3 - 4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Nakrájame cibuľu, pór a zemiaky. Na olej dáme cibuľu a pór, pražíme do zmäknutia póru. V prípade potreby pridáme trochu vody.

  2. 2

    Pridáme zemiaky a vývar alebo vodu, soľ, bobkový list a čierne korenie, varíme, kým zemiaky nezmäknú. Trochu vychladíme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme.

  3. 3

    Následne pridáme smotanu na varenie, prípadne kyslú smotanu, alebo ja som teraz pridala kokosové mlieko. Ak je polievka hustá, pridáme aj vodu, a dochutíme, ak je potrebné. Trochu povaríme a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

hadik
Podľa mňa je tá pórová chuť ešte stále veľmi výrazná, pridal by som mletú červenú papriku a tymián alebo kôpor.
hviera
Jak je libo ;)
ale ak má niekto rád práve tú pórovú chuť :)
bubaya
@Hadik (18.8.2017 12:20)

Ak chceš prekryť pórovú chuť, potom nevar polievku z póru. Dobrý je v tom prípade rozmočený papundekel. Po slovensky lepenka. To nemá žiadnu chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia