Foto: hviera
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu, pór a zemiaky. Na olej dáme cibuľu a pór, pražíme do zmäknutia póru. V prípade potreby pridáme trochu vody.
- 2
Pridáme zemiaky a vývar alebo vodu, soľ, bobkový list a čierne korenie, varíme, kým zemiaky nezmäknú. Trochu vychladíme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme.
- 3
Následne pridáme smotanu na varenie, prípadne kyslú smotanu, alebo ja som teraz pridala kokosové mlieko. Ak je polievka hustá, pridáme aj vodu, a dochutíme, ak je potrebné. Trochu povaríme a môžeme podávať.
Tiež pórová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale ak má niekto rád práve tú pórovú chuť :)
Ak chceš prekryť pórovú chuť, potom nevar polievku z póru. Dobrý je v tom prípade rozmočený papundekel. Po slovensky lepenka. To nemá žiadnu chuť.