Zapekané plnené šampiňóny portobello fotorecept
Foto: kucharocka123
Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť nielen ako predjedlo, ale aj ako večera...
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
4 ks (portobello) |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
1/2 (červená hrubostenná) |
|
podľa potreby |
|
50 g |
|
1 bal. (hermelín so zeleným korením) |
|
50 g (strúhaný) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Plniť a zapekať budeme tieto veľké hnedé šampiňóny portobello. Očistíme ich a klobúčiky vyutierame kuchynskou utierkou, nožičky vyrežeme a nakrájame na menšie kúsky. Ak sú klobúčiky priveľmi plytké, vyberieme aj časť vnútra a odložíme bokom na neskôr.
-
2
Klobúčiky potrieme olejom. Na panvici na oleji ich krátko orestujeme. Najprv z vnútornej strany, prevrátime a potom z hladkej strany. Uložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy alebo pekáča a osolíme.
-
3
Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak na plátky. Papriku umyjeme, osušíme a nakrájame na štvorčeky, rovnako aj šunku. Vo výpeku zo šampiňónov orestujeme cibuľu, pridáme cesnak, nožičky, prípadne vnútro klobúčikov šampiňónov, šunku a papriku, jemne osolíme a premiešame.
-
4
Orestovanou zmesou klobúčiky naplníme a navrch poukladáme hermelín so zeleným korením, ktorý sme pokrájali na menšie kúsky. Vložíme do rúry predhriatej na 170-175 °C. Pečieme najprv cca 15-20 minút.
-
5
Pred koncom pečenia zapekaciu nádobu vyberieme z rúry, šampiňóny posypeme strúhaným syrom podľa vlastného výberu a znovu vrátime do rúry a dopečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie.
-
6
Tieto sú už upečené.
-
7
Ešte pohľad v reze. Dobrú chuť prajem!
:D
Ďakujem, opravím.
Ďakujem pekne, @Cesminaz . Srdečne pozdravujem.
Ďakujem veľmi pekne a prajem pekný podvečer.
Teší ma, že sa recept páči. Ďakujem pekne.