Zapekané plnené šampiňóny
Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny portobello fotorecept

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 11. februára 2019

Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť nielen ako predjedlo, ale aj ako večera...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks (portobello)
1 ks
2-3 strúčiky
1/2 (červená hrubostenná)
podľa potreby
50 g
1 bal. (hermelín so zeleným korením)
50 g (strúhaný)
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Plniť a zapekať budeme tieto veľké hnedé šampiňóny portobello. Očistíme ich a klobúčiky vyutierame kuchynskou utierkou, nožičky vyrežeme a nakrájame na menšie kúsky. Ak sú klobúčiky priveľmi plytké, vyberieme aj časť vnútra a odložíme bokom na neskôr.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klobúčiky potrieme olejom. Na panvici na oleji ich krátko orestujeme. Najprv z vnútornej strany, prevrátime a potom z hladkej strany. Uložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy alebo pekáča a osolíme.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak na plátky. Papriku umyjeme, osušíme a nakrájame na štvorčeky, rovnako aj šunku. Vo výpeku zo šampiňónov orestujeme cibuľu, pridáme cesnak, nožičky, prípadne vnútro klobúčikov šampiňónov, šunku a papriku, jemne osolíme a premiešame.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Orestovanou zmesou klobúčiky naplníme a navrch poukladáme hermelín so zeleným korením, ktorý sme pokrájali na menšie kúsky. Vložíme do rúry predhriatej na 170-175 °C. Pečieme najprv cca 15-20 minút.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred koncom pečenia zapekaciu nádobu vyberieme z rúry, šampiňóny posypeme strúhaným syrom podľa vlastného výberu a znovu vrátime do rúry a dopečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tieto sú už upečené.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte pohľad v reze. Dobrú chuť prajem!

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

atulienka
Ja tu vôňu cítim až sem. To si naozaj prídu na svoje jazyk, oči aj nos. Veľmi skoro urobím. Mňňáááááááááám.
zolik
Výborný recept so zrozumiteľným postupom. Veľmi som ocenila návod na orestovanie šampiónov. Recept mi bol dobrou inšpiráciou. Ďakujem a pozdravujem