Tradičný trdelník
Tradičný recept svojich rodičov na prípravu trdelníka nám prezradil Karol Havlík zo Skalice....
Extra jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Jemné kysnuté cesto jahodovej chuti s bohatou plnkou jahodového džemu....
Dvojctihodné koláče
Či ich poznáme ako dvojctihodné alebo moravské, v oboch prípadoch ide o koláče s dvomi plnkami....
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a Nutellou
Výborné ľahučké sladké pečivo s bohatou plnkou...
Chutné zemiakové pagáčiky
Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)
Čokoládové croissanty
Z uvedených ingrediencií pripravíme cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu.
Kysnutý jablkový koláč zo sušeného mlieka
Toto cesto, v ktorom je sušené mlieko, môžete použiť na viacero spôsobov....
Špenátovo-syrové poača (Poğaça)
Výborné turecké slané kysnuté pečivo, plnené sezónnym špenátom a syrom....
Vajnorské kapustníky podľa Igora Roya
Pravé vajnorské kapustníky nám upiekol režisér, scenárista, spevák, moderátor a riaditeľ Vajnorského divadla Igor...
Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...
Šľahačkové pudingáče
Pre milovníkov koláčov, ktoré sa určite vyrovnajú aj tým najlepším krémovým zákuskom.
Najlepší kysnutý koláč s čerstvým ovocím
Najjednoduchší kysnutý koláč s čerstvým ovocím aký poznám. Pravý babičkovský, plný čerstvého, sladučkého šťavnatého ovocia...
Tradičný slovenský bryndzovník
Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....
Jemné tvarohovo-citrónové koláče
Výborné kysnuté koláče so sviežou plnkou. Tvaroh a citrón je jedna z najlepších kombinácií čo poznám....
Jablkový a makový závin
Jemná chuť cesta, plnka môže byť rôzna tvarohová, orechová, kakaová....
Minizáviny zo šľahačkového cesta
Jemné cesto, pudingová plnka. Minizáviny ako stvorené na cesty, do školy, na raňajky,...
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....
Taštičky s tvarohovou a jablkovou plnkou
Univerzálne cesto, ktoré využijete nielen na tieto taštičky....
Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....
Bezlepkové cesnakové uzly a vence
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...
Špaldové langoše z cesta z chladničky
Úžasne chutné a nadýchané langoše zo špaldovej múky....
Skvelé pagáče s plesňovým syrom
Pagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach....
Bezlepkový tvarohovo-broskyňový kysnutý koláč
Posypka: Najskor zacnite posypkou, aby stihla v chladnicke stuhnut a dala sa dobre struhat. Vsetky...
Koláče s trojitou plnkou a chrumkavou cukrovou kôrkou
Tvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou....