Škoricové osie hniezda
Nadýchané osie hniezda, ideálne na jeseň.
32
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 2 šálky (1 šálka = 250 ml) |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 šálky |
|
| Cesto: | |
| 5 a 1/2 šálky |
|
| štipka |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 šálky |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 100 g |
|
| Poleva: | |
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Necháme kvasiť asi 15 minút.
- 2
Múku, soľ, kypriaci prášok, vajce, olej, škoricu a kvások spolu vymiesime. Necháme kysnúť aspoň hodinu.
- 3
Roztopené maslo zmiešame so škoricou a cukrom. Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme, natrieme škoricovú plnku, zarolujeme a pokrájame. Poukladáme na plech vystlaný papierom a polejeme smotanou na šľahanie. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
- 4
Polevu si pripravíme z mascarpone, do ktorého pridáme vanilkovy cukor, poprípade zvyšok vyšľahanej smotany. Natrieme na osie hniezda hneď po vytiahnutí z rúry. Dobrú chuť.
Tiež osie hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu