Pagáče s mascarpone

ailuj82 - fotkaailuj82, 11. júna 2023
Pagáče s mascarpone
Foto: ailuj82

Veľmi chutné, jemné ako vatička. Určite stoja za vyskúšanie.

120 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
300 ml
20 g
1 PL
2 ks
90 g
500 g
2 ČL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie a pridáme cukor. Keď začne kvások peniť, pridáme múku, soľ, vajce, olej a 3-4 PL mascarpone. Vymiesime hladké cesto. Necháme ho hodinu kysnúť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme zvyšným mascarpone. Trochu posolíme a cesto preložíme na tretiny a pás znovu na tretiny. Po 30 minútach postup zopakujeme. Ak máme čas, tak aj 2-krát.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče. Uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami.

  4. 4

    Pagáčiky necháme podkysnúť aspoň 20 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.

    Pagáče s mascarpone  - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia