Foto: ailuj82
Veľmi chutné, jemné ako vatička. Určite stoja za vyskúšanie.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie a pridáme cukor. Keď začne kvások peniť, pridáme múku, soľ, vajce, olej a 3-4 PL mascarpone. Vymiesime hladké cesto. Necháme ho hodinu kysnúť.
- 2
Na pomúčenej doske vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme zvyšným mascarpone. Trochu posolíme a cesto preložíme na tretiny a pás znovu na tretiny. Po 30 minútach postup zopakujeme. Ak máme čas, tak aj 2-krát.
- 3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče. Uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami.
- 4
Pagáčiky necháme podkysnúť aspoň 20 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu