Škoricovo-čokoládové srdiečka
Pečivo z kysnutého cesta s cejlónskou škoricou a horkou čokoládou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 100 ml vlažné |
|
| 42 g čerstvé |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL pšeničná |
|
| Cesto: | |
| 500 g pšeničná |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml vlažné |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 100 g |
|
| 2 bal. |
|
| na hrot noža (cejlónska) |
|
| 1 PL |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Maslo zmiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a štipkou cejlónskej škorice (je jemnejšia a sladšia). Spolu krátko prešľaháme ručným mixérom, aby náplň mala nadýchanú konzistenciu a z pečiva nevytekala. Pridáme vo vodnom kúpeli rozpustenú vychladnutú čokoládu a znovu prešľaháme. Odložíme do chladu.
- 2
Maslo do cesta mierne zohrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
- 3
Z lyžice múky, vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vzísť kvások.
- 4
V mlieku metličkou rozšľaháme žĺtky a spolu s maslom, cukrom, štipkou soli a kváskom ich pridáme do preosiatej múky. Premiešame a ručne vymiesime cesto, ktoré necháme v utierkou zakrytej miske kysnúť cca 1 hodinu.
- 5
Po vykysnutí cesto preložíme na dosku, trochu premiesime a rozdelíme napoly. Z každej polovice vyvaľkáme obdĺžnik o rozmeroch cca 25 x 20 cm a hrúbke 4 mm. Každý plát potrieme plnkou a pokrájame na prúžky 1,5 - 2 cm široké. Každý pásik zvinieme do tvaru srdca tak, že okraje zrolujeme, vytvarované cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v strede prstami vyformujeme hrot.
- 6
Srdiečka uložené na plechu necháme ešte podkysnúť približne 20 minút a potom dáme piecť do rúry vyhriatej na cca 180 °C. Pečieme cca 20 minút alebo podľa svojej rúry.
- 7
Dobrú chuť!
Tiež Škoricové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem pekne za pochvalu.