Škoricové pečivo
Škoricové pečivo

Škoricovo-čokoládové srdiečka

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 11. augusta 2023

Pečivo z kysnutého cesta s cejlónskou škoricou a horkou čokoládou.

20
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Kvások:
100 ml vlažné
42 g čerstvé
1 ČL
1 PL pšeničná
Cesto:
500 g pšeničná
50 g
2 ks
200 ml vlažné
100 g
štipka
Náplň:
100 g
2 bal.
na hrot noža (cejlónska)
1 PL
40 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Maslo zmiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a štipkou cejlónskej škorice (je jemnejšia a sladšia). Spolu krátko prešľaháme ručným mixérom, aby náplň mala nadýchanú konzistenciu a z pečiva nevytekala. Pridáme vo vodnom kúpeli rozpustenú vychladnutú čokoládu a znovu prešľaháme. Odložíme do chladu.

  2. 2

    Maslo do cesta mierne zohrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

  3. 3

    Z lyžice múky, vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vzísť kvások.

  4. 4

    V mlieku metličkou rozšľaháme žĺtky a spolu s maslom, cukrom, štipkou soli a kváskom ich pridáme do preosiatej múky. Premiešame a ručne vymiesime cesto, ktoré necháme v utierkou zakrytej miske kysnúť cca 1 hodinu.

  5. 5

    Po vykysnutí cesto preložíme na dosku, trochu premiesime a rozdelíme napoly. Z každej polovice vyvaľkáme obdĺžnik o rozmeroch cca 25 x 20 cm a hrúbke 4 mm. Každý plát potrieme plnkou a pokrájame na prúžky 1,5 - 2 cm široké. Každý pásik zvinieme do tvaru srdca tak, že okraje zrolujeme, vytvarované cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v strede prstami vyformujeme hrot.

  6. 6

    Srdiečka uložené na plechu necháme ešte podkysnúť približne 20 minút a potom dáme piecť do rúry vyhriatej na cca 180 °C. Pečieme cca 20 minút alebo podľa svojej rúry.

  7. 7

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia