Pizzové slimáky z kysnutého cesta
Foto: bakingtherapy
Nadýchané, voňavé, pizzové..
Zdroj: https://aktin.sk/pizzove-slimaky-z-kysnuteho-cesta
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvasok z mlieka, droždia a cukru.
- 2
Múku zmiešame so soľou, pridáme olivový olej, vajcia a kvások. Miešame, dokým sa cesto nebude lepiť. Necháme kysnúť asi 20 minút.
- 3
Cesto rozvaľkáme, potrieme kečupom, pridáme syr, pizza korenie a zatočíme do rolády. Roládu pokrájame na kolieska (mne vyšlo 30 slimákov), poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a slimáky pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
- 4
Hneď po vytiahnutí z rúry ich natrieme roztopeným maslom, do ktorého pridáme cesnak a vychutnávame.
Tiež pizza slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu