Domáce kysnuté rožky na hotdogy
mesačník Varecha, 29. júna 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Rožky sú najlepšie ešte teplé, no vláčne vydržia aj do druhého dňa. Môžete ich bez problémov zmraziť a použiť neskôr. Pri príprave hotdogov Zobraziť celý popisRožky sú najlepšie ešte teplé, no vláčne vydržia aj do druhého dňa. Môžete ich bez problémov zmraziť a použiť neskôr. Pri príprave hotdogov ich rozkrojíme a krátko opečieme na grile.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
550 g |
|
7 g |
|
25 g |
|
10 g |
|
100 ml vlažná |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
20 ml |
|
40 g |
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na vysypanie) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Posýpka: | |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku. Pridáme droždie, cukor, soľ a premiešame. Zmiešame vlažnú vodu, acidofilné mlieko a vajce, zľahka zapracujeme do múky. Potom pridáme olej a mäkké maslo. V robote s hákovým nadstavcom miesime asi 10 minút. Vypracujeme vláčne, lepivé cesto. Prikryjeme ho v miske fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 90 minút.
- 2
Pripravíme dva pekáče veľkosti 30 cm x 20 cm, vymastíme ich tukom a vysypeme hrubou múkou. Vykysnuté cesto nakrájame na 12 kúskov s hmotnosťou 80 gramov a vypracujeme z nich bochníky. Potom každý rozvaľkáme na placku dlhú asi 18 cm a pozdĺžne zrolujeme do tvaru rožka. Do každého pekáča poukladáme šesť rožkov tak, aby medzi nimi bola malá medzera. Prikryjeme a necháme kysnúť 30–60 minút, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
- 3
Nakysnuté rožky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C pri teplovzdušnom režime asi 25 minút, kým budú pekne zlatisté.
Tiež domáce rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu