Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...
Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom
Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Čiernohorský rezeň s opekanými zemiakmi
Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak...
Vyprážané bravčové karé v slnečnicovej kruste
Mám tu niekoľko receptov, v ktorých som použila orechy pri príprave mäsa. Dnes som vyskúšala...
Bravčový kebab so šalviou
Do misy dáme všetky suroviny na kebab a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom 4 –...
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Živánska
Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela...
Bravčové ragú s cibuľkou na hrianke
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na tenké rezančeky.
Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci
Recept som našiel na bonviváni. sk, pôvodne sa pliecko pečie na plechu, ja som to...
Pečený bravčový bôčik
Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.
Pikantné rebierka
Milujete rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si...
Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...
Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...
Rolovaná hovädzia slabina v leče
Hovädziu slabinu som dostala od susedkinej rodiny. Ešte som tento druh mäsa nepripravovala nikdy a tak...
Sladká bravčová panenka
Nízkokalorická a elegantná večera vytvorená z bravčovej panenky na červenom víne a čučoriedkach je skutočne zaujímavou kombináciou...
Voňavé pečené karé
Bravčové v jednom kuse je vynikajúcou voľbou na pečenie, polejte ho vínom a olejom a podávajte...
Krkovička pečená na kremžskej horčici a šampiňónoch
Bravčovú krkovičku si pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Osolíme, okoreníme z oboch strán....
Slovenské vtáčiky
Tento recept robili v jednej relácii a keďže sa mi veľmi páčil, rozhodla som sa ho...