Pečený bôčik s cibuľou fotorecept
Foto: dusan444
20 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.
-
2
Bôčik vložíme do pekáča kožou dole, trochu podlejeme a pečieme pri 180 st. C 30 minút.
-
3
Zatiaľ si zmiešame kečup, mletú papriku, prelisovaný cesnak a šalviu.
-
4
Bôčik otočíme.
-
5
Potrieme ho kečupovou zmesou a zasypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky. A tu som pochopil, že mám malý pekáč. Ale už som to dopiekol. Podlial som trochou vody a dal piecť asi hodinu.
-
6
Môžeme jesť teplé s upečenou cibuľou alebo studené s chlebom.
Tento pekáček je k nezaplacení! Z něho je masko vždy do chrumkava upečené. Mám podobný, v tmavě modrém provedení a doslova ho miluju. Obyčejný plecháč a kolik nadělá radosti.
Máš pravdu, starý je už tento môj pekáčik, a čo sa v ňom už mäsa upieklo, a vždy slúži.
dobrota nielen pre chlapa..!!
obetujem sa rada i ja..:-)
Piekol som odokryté, cibuľa postupne zmenšovala objem, až sa dalo dostať ku šťave a občas som potom ňou mäso prelial. Podľa potreby sa voda môže doliať.
Paráda, krásne naservírované.
Peču masko v pohodě, zakryté a vyjde mi vždy s chrumkavou kůrkou. Většinou peču porce a nejradši mám mix kuře, vepřové, krůtí - maso si navzájem předá chutě, pečení masa v tomto pekáči je u mě top.
ked to dusis prikryte,ako to moze mat chrumkavu kozu?
Má. Dojeď, uvidíš.
Tak ja s takýmto nožom režem sadrokartón. V živote by ma nenapadlo, že na krájanie mriežok je tento nôž vhodný. Inak s obyčajným nožom sa robí mriežka dosť ťažko. Dobrý nápad. Kúpim nový, vydezinfikujem v borovičke a bude slúžiť len na tento účel
ten kečup nepasuje ani mne
nie je to zart,bezne ho pouzivaju aj v profi kuchyniach.
varecha.pravda.sk/recepty/najchrumkavejsi-bocik-/66905-re...
varecha.pravda.sk/recepty/glazovany-bocik/54799-recept.ht...
Vďaka, že si tu dal link na ten najchrumkavejší bôčik, veľmi sa mi páči. Budúci týždeň ho skúsim, láka ma tá chrumkavá koža.
Ten nôž poznám a používam, ale nie v kuchyni. Ale po Tvojom komentári som už jeden nový dal do kuchyne. Vďaka za dobrý typ.
To si piekla na horáku? Alebo v rúre?
Žena mi nariadila dost tvrdú diétu a takmer mesác som nemav bravčovinu v ústach - ani klbásku, any salám, any oravskú, len špalda, pohánka, oliváč...
Silno si ma inšpiruvav - mosím si to spravit sám (na tajnáša - samozrejme!)
A pivisko zatým - ééch ty móój dóóchodek...