Bravčové mäso
Bravčové mäso

Pečený bôčik s cibuľou fotorecept

dusan444 - fotkadusan444, 15. mája 2018
Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept)
Foto: dusan444
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 hlavička
3 ks
3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.

    Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bôčik vložíme do pekáča kožou dole, trochu podlejeme a pečieme pri 180 st. C 30 minút.

    Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si zmiešame kečup, mletú papriku, prelisovaný cesnak a šalviu.

    Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bôčik otočíme.

    Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme ho kečupovou zmesou a zasypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky. A tu som pochopil, že mám malý pekáč. Ale už som to dopiekol. Podlial som trochou vody a dal piecť asi hodinu.

    Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme jesť teplé s upečenou cibuľou alebo studené s chlebom.

    Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

45678
Možno preto sa tak vydaril,že bol malý pekáč:-)) chválim,super papanica,nahradí akýkoľvek udenarsky výrobok.
haji
@45678 (15.5.2018 18:15)
Tento pekáček je k nezaplacení! Z něho je masko vždy do chrumkava upečené. Mám podobný, v tmavě modrém provedení a doslova ho miluju. Obyčejný plecháč a kolik nadělá radosti.
dusan444
@Haji (16.5.2018 08:04)

Máš pravdu, starý je už tento môj pekáčik, a čo sa v ňom už mäsa upieklo, a vždy slúži.
1x haji
radost
celý čas si piekol odokryté..??dolieval si vodu..??
dobrota nielen pre chlapa..!!
obetujem sa rada i ja..:-)
dusan444
@Radost (16.5.2018 09:36)
Piekol som odokryté, cibuľa postupne zmenšovala objem, až sa dalo dostať ku šťave a občas som potom ňou mäso prelial. Podľa potreby sa voda môže doliať.
bubaya
Prekrásne, chrumkavé, chutné, to by bola narodeninová torta pre chlapa. Z vlastných bolestných skúseností odporúčam bôčik najprv cca 30-40 minút piecť, až potom nakrojiť kožu do mriežky, a do nej vtlačiť zmes korenia. Koža už je mäkká, pekne sa mriežka otvorí a ide to ľahko.
mathias
@Radox1 (18.5.2018 11:13)

Tak ja s takýmto nožom režem sadrokartón. V živote by ma nenapadlo, že na krájanie mriežok je tento nôž vhodný. Inak s obyčajným nožom sa robí mriežka dosť ťažko. Dobrý nápad. Kúpim nový, vydezinfikujem v borovičke a bude slúžiť len na tento účel
dusan444
@2010 (18.5.2018 15:04)

Vďaka, že si tu dal link na ten najchrumkavejší bôčik, veľmi sa mi páči. Budúci týždeň ho skúsim, láka ma tá chrumkavá koža.
dusan444
@Radox1 (18.5.2018 11:13)

Ten nôž poznám a používam, ale nie v kuchyni. Ale po Tvojom komentári som už jeden nový dal do kuchyne. Vďaka za dobrý typ.
snahulak
Bože móój, Leopoldovčan, šak já som z druhej strany Fraštáku a na tomto som vyrastav!
Žena mi nariadila dost tvrdú diétu a takmer mesác som nemav bravčovinu v ústach - ani klbásku, any salám, any oravskú, len špalda, pohánka, oliváč...
Silno si ma inšpiruvav - mosím si to spravit sám (na tajnáša - samozrejme!)
A pivisko zatým - ééch ty móój dóóchodek...
abdul
Nádhera. So susedom máme spoločnú diétu, môžeme len biele mäso. A toto je ono. Diétne biele mäso je napríklad bôčik a slanina.