Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka s višňovou redukciou

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 24. júla 2018
Bravčová panenka s višňovou redukciou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
Omáčka:
100 g (sterilizované)
50 ml
50 ml
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku nakrájame na 4 rovnaké kúsky, osolíme a okoreníme. Pomaly pečieme na rozohriatej panvici s trochou oleja.

  2. 2

    Omáčka: Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme višne, sirup, víno a necháme chvíľu variť na požadovanú hustotu. Omáčku odstavíme, pridáme do nej lyžicu masla a miešame, kým sa úplne neroztopí.

  3. 3

    Opečenú bravčovú panenku pokrájame na plátky a podávame s višňovou omáčkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre