Bravčová panenka s višňovou redukciou
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 24. júla 2018
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 24. júla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku nakrájame na 4 rovnaké kúsky, osolíme a okoreníme. Pomaly pečieme na rozohriatej panvici s trochou oleja.
- 2
Omáčka: Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme višne, sirup, víno a necháme chvíľu variť na požadovanú hustotu. Omáčku odstavíme, pridáme do nej lyžicu masla a miešame, kým sa úplne neroztopí.
- 3
Opečenú bravčovú panenku pokrájame na plátky a podávame s višňovou omáčkou.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu