Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
250 g |
|
80 g domáca |
|
1 |
|
3 strúčiky |
|
100 ml domáce |
|
podla chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Bravčové rebierka som umyla a osušila.
-
2
Na panvicu som dala smažiť pokrájanú slaninu. Keď sa tuk vypiekol, pridala som rebrá a opiekla som ich zo všetkých strán.
-
3
Pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak, osolila, okorenila, pridala celú rascu a poprášila mletou paprikou.
-
4
Rebierka som podliala polovicou vína a pod pokrievkou dusila na slabom plameni 40 min. Počas dusenia som ich ešte raz podliala aj druhou polovicou vína a dopiekla.
-
5
K hotovým upečeným rebierkam som pridala hlivu v trsoch a nechala som ju zapiecť už bez pokrievky. Piekla sa na šťave z upečeného mäsa.
-
6
Hotové jedlo, ku ktorému som podávala ryžu a hlávkový šalát.
-
7
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu