Veľkonočná plnka

hame - fotkahame, 8. marca 2018. Komerčný recept.
Veľkonočná plnka
Foto: hame
12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks (z predošlého dňa)
400 ml
100 g
6 ks
2 poháre
200 g
130 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejte na 180 ° C. Rožky nakrájajte na kocky a dajte na chvíľku vyschnúť do rúry. Potom ich dajte do väčšej misy a zalejte trochou mlieka.

  2. 2

    Maslo vymiešajte so soľou. Údené mäso nakrájajte nadrobno. Baby špenát s petržlenovou vňaťou prelejte vriacou vodou, zlejte, schlaďte ľadovou vodou, znovu zlejte a nechajte odkvapkať. Zelené lupene nakrájajte na drobno.

  3. 3

    Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte sneh. Žĺtky rozmiešajte a spolu so zvyškom mlieka vlejte do misy s rožkami.

  4. 4

    Pridajte špenát s petržlenovou vňaťou, mäso, maslo a premiešajte, aby vznikla homogénna zmes. Potom pozvoľna vmiešajte sneh. Zapekaciu misku vyložte papierom na pečenie a zmes vyklopte a zarovnajte. Dajte piecť dozlatista na 50 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
@Radox1.....rozosmial si ma, akú máš bujnú fantáziu :-) A k receptu - miesto baby špenátu by som dala zmrazené listy medvedieho cesnaku a kúsok údenej krkovičky nakrájala, to mäso v pohári nepoznám, ostatné robím asi tak aj ja.
olinecka
Presne ,ako sa môjho detstva len namiesto údeného mäsa mladá , žihľava.
kuchticka
Olinecka - tak ta zihlava sa dava namiesto spenatu. udene maso je nieco ine a kto ho nechce jest nahradi TOfou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia