Veľkonočná plnka

hame - fotkaHame, 8. marca 2018 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Veľkonočná plnkaFoto: hame
12
porcií
30 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

10 ks (z predošlého dňa)
400 ml
100 g
6 ks
2 poháre
200 g
130 g
1 ČL

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru predhrejte na 180 ° C. Rožky nakrájajte na kocky a dajte na chvíľku vyschnúť do rúry. Potom ich dajte do väčšej misy a zalejte trochou mlieka.

  2. 2

    Maslo vymiešajte so soľou. Údené mäso nakrájajte nadrobno. Baby špenát s petržlenovou vňaťou prelejte vriacou vodou, zlejte, schlaďte ľadovou vodou, znovu zlejte a nechajte odkvapkať. Zelené lupene nakrájajte na drobno.

  3. 3

    Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte sneh. Žĺtky rozmiešajte a spolu so zvyškom mlieka vlejte do misy s rožkami.

  4. 4

    Pridajte špenát s petržlenovou vňaťou, mäso, maslo a premiešajte, aby vznikla homogénna zmes. Potom pozvoľna vmiešajte sneh. Zapekaciu misku vyložte papierom na pečenie a zmes vyklopte a zarovnajte. Dajte piecť dozlatista na 50 minút.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist