Furmanská fazuľa fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 2. júna 2018 10:44
Ďalšie recepty »

Furmanská fazuľa (fotorecept) Foto: kvakac

Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo. Potom pretekali s koňmi, kto urobí väčší prievan.

6
porcií
15 min
príprava
75 min
tepelná úprava

Suroviny

700 g
500 g
200 g veľká suchá
200 g
2 ks stredná
5 - 7 strúčikov
250 g
1 ks
1 PL
1 KL
1/2 KL
1 PL
Na fazuľu:
 (kto chce)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Fazuľu namočíme večer pred varením do vody. Najsamlepšia je veľká strakatá, taká ako tretina prsta (švábka), ale keď dôjde, tak aj veľká biela postačí. Vodu z nej zlejeme a dáme variť do čistej vody s koreninami. Táto sa vari najdlhšie.

    Furmanská fazuľa (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme masť zohriať na ňu slaninu pokrájanú na kocky a cibuľu na polmesiace. Osmažíme do červena. Počas toho dáme k tomu cesnak, korenie a rascu.

    Furmanská fazuľa (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Hrniec odložíme zo sporáku a pridáme mletú papriku premiešame. Do tohto dáme pokrájané mäso premiešame na sporáku asi minútku a zalejeme vodou a necháme variť.

    Furmanská fazuľa (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Keď už mäso ostáva mäkké pridáme pokrájané zemiaky. Ak mäso aj zemiaky sú uvarené tak do hrnca pridáme uvarenú fazuľu. Povarime to spolu chvíľu. Zmiešame múku s vajcom a vodou vypracujeme cesto. Z neho nahádžeme halušky priamo do polievky. Keď vyplávajú hore máme polievku hotovú. Kto chce môže pridať zelerovú vňať a odstaviť zo sporáku.

    Furmanská fazuľa (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Chvíľu necháme postať a môžme sa pustiť do polievky.

    Furmanská fazuľa (fotorecept)  - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist