Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

tallivera - fotkatallivera, 25. februára 2018
Bravčové karé na horčici podliate smotanou
Foto: tallivera
4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g (plátky)
1 ks
5 ČL
100 ml (30 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si vyklepeme a dobre osolíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäsko sprudka osmažíme z oboch strán. Dáme bokom na tanier. Na panvicu do výpeku hodíme na mesiačiky pokrájanú cibuľku a pečieme do hneda. Medzi tým si v hrnčeku zmiešame horčicu s čiernym korením, s cesnakovým granulátom a štipkou rasce. Korenie dávam podľa chuti. Potom do zapekacej misky mäsko poukladam a zhora ho potriem horčicovou zmesou. Navrch naukladáme osmaženú cibuľku trošku polejeme výpekom dáme pokrývku a pečieme na 180 °C cca 35 min. Potom mäsko odokryjeme následne každý kúsok mäska polejeme troškou smotany a ešte necháme piecť 10 min. Už len vyberieme.

  2. 2

    Ako prílohu volím ryžu s kurkumou a čiernym korením. Dávam aj štipku cesnakového granulátu a trochu oleja. Ryža má krásnu farbu a je chutnejšia.

    Bravčové karé na horčici podliate smotanou  - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť :-)

    Bravčové karé na horčici podliate smotanou  - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu