Krkovička na víne s hubami fotorecept
Foto: afataga
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky mäsa som posypala drveným korením a prudko opiekla na masti. Vybrala som na tanier.
-
2
Ráno som namočila huby do vody. Potom som ich varila asi 30 min., až kým sa neodparila všetka voda.
-
3
Vo výpeku som orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou vína, keď sa víno odvarilo, pridala som pretlak a chilli a trochu orestovala.
-
4
Celé som to potom este podliala vínom, osolila a vrátila som do vzniknutej omáčky posolené mäso. Zakryla a pomaly dusila 30 min. Mäso som občas otočila.
-
5
Voda z húb je vyvarená, dala som k nim soľ a rascu a kusok masla. Mäso je mäkké, odokryla som a na každý plátok dala lyžicu húb. Ešte som nechala chvíľu redukovať, nechcela som veľa riedkej omáčky.
-
6
A niečo pre pobavenie - moja prebohatá úroda fíg :-)
Nie je problem, nabuduce daj vediet den vopred :-), dakujem.
@Bembo pokojne daj pretlaku menej, bude mi ctou, ak skusis, je to fakt velmi jednoduche.
@Nikietka dakujem.
@Mijaita zabudla som pozdravit tvoju ctenu pusu.
:-)))
A ešte k tomu kečup dokonca, pani kucháraka ako chutilo detvianske kurča? Vieme o čom hovoríme.
Pán najmúdrejší, vrelo doporučujem zopakovať si učivo z 1. triedy ZŠ, hlavne predmet čítanie, resp. návštevu očného lekára.
Jaj no neskoro sa hlasis :-)
@Zuzanka1367 a nezabudni, ze sluby sa maju plnit :-), tesim sa
No parada velika, dakujem za pekne foto a som samozrejme rada, ze si si pochutil. Krkovicka je vdacny kus masa a este sa opecena podusi, hadam ani nemoze byt tvrda. Normalne si mi narobil chutky.
Dakujem za odozvu a krasne foto, jednoduche jedla byvaju obycajne chutne. Sa mi paci, ze drzis slovo :-).