Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčové mäsko s artičokami

evelyn613 - bez fotkyevelyn613, 24. februára 2018
6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
2-3 ks
cca 12 strúčikov
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.

  2. 2

    Cibulu nakrájame na kolieska, cesnak na drobnejšie a poukladáme ich na mäso.

  3. 3

    Pripravíme si artičoky. Môžu ale nemusia byť čerstvé. Ak sú čerstvé treba ich predvariť a pridať tiež k mäsku.

  4. 4

    Pečieme približne 2 hodinky na 200 stupňoch. Keď zapekacia miska nemá vrch, tak odporúčam zakryť aspoň alobalom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Ozaj dve hodiny, nie je to veľa? Mäso bravčové, hocijaké potrebuje snáď takú hodinu, najmä ak nie je vcelku, ale na rezne krájané, a artičoky som síce nikdy nerobila, ale tiež sa mi zdajú tie dve hodiny na ne veľa, je to len zelenina. Ale je to len môj dojem, asi treba vyskúšať.
zinnajdha
Praktické . A ako naložiť s artičokami ? pokrájať, alebo dávať celé ?
evelyn613
Doma mám neskutočne slabú rúru, dlhšie mi trvá všetko spraviť, treba to sledovať @Evanaaa (24.2.2018 18:25)

evelyn613
Podla toho či sú čerstvé alebo zavárané. Zavárané zvyknú byť už pokrájané :) čerstvé zvyknem dávať tak na štvrťky @Zinnajdha (25.2.2018 09:32)


Zaujímavé video z archívu TV Varecha