Vnútornosti (recepty chronologicky)

prazdny

Pečeňové paté vo farebnej mrkve

Večera

Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

prazdny

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami

Kuracie mäso

Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

prazdny

Dusené býčie žľazy na cibuľke

Hovädzie mäso

Recept veľmi jednoduchý a rýchly, mám ho od svojej mamy a je veľmi chutný...

prazdny

Jelítková kaša

Bravčové mäso

Komu sa nechce robiť jelitka.

prazdny

Nátierka z kuracích pečení

Kuracie mäso

Recept som uvidel v 15 minútovom kuchárovi a zaujal ma. Keďže som si ho nezapísal, ...

prazdny

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

Hlavné jedlá

Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

prazdny

Diviačie vnútornosti na cibuľke s pagáčom

Hlavné jedlá

Pľúcka očistíme od šliach. Obličky prerežeme na polovicu a dôkladne vyrežeme kanáliky. Potom pľúcka aj obličky namočíme...

prazdny

Kačacia pečeň s červenou kapustou a lokšou

Hlavné jedlá

Včera pri stretnutí rodiny sme spomínali na všetko. Napokon padla voľba na kačice keď sme ešte...

prazdny

Držky z pod Inovca

Hovädzie mäso

Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

prazdny

Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom

Cestoviny

Je to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku,...

prazdny

Zajačia pečeň so škvarkami na vidličku

Večera

Aj keď nie na úplne pôvodný, ale na tento môj recept som si tu spomenul po...

prazdny

Plnené pečené prasiatko (bôčik)

Bravčové mäso

Dnes som zase zvolil tepelnú úpravu mäska konfitovaním. Chcel som využiť ochutenú masť z minulého konfitovania....

prazdny

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann

Hlavné jedlá

Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

prazdny

Zemiakové placky s pečeňou a paprikou

Bravčové mäso

Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme...

prazdny

Plnený husací krk na jablkovom čatní

Hlavné jedlá

Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...

prazdny

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou

Hlavné jedlá

Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

prazdny

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“

Hlavné jedlá

Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...

prazdny

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku

Bravčové mäso

Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.

prazdny

Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou

Bravčové mäso

Dnešný sviatočný obed opäť v znamení vnútorností. Dnes je to bravčová pečeň, ktorú som plnila...

prazdny

Morčacie srdiečka na červenom víne

Hlavné jedlá

Jednoduchý sobotný obed , ale veľmi chutný.

prazdny

Kuracie pečienky v slaninovom kožúšku

Kuracie mäso

Je pravda, že pečienky akého koľvek druhu a každej kuchynskej úprave ja môžem. Dnes som...

prazdny

Sedliacka kapusta

Bravčové mäso

Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...

prazdny

Srdce na smotane

Bravčové mäso

Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....

prazdny

Držková polievka

Hovädzie mäso

Mám ju strašne rada, takže si ju varievam, pretože domáca je domáca. A teraz...

Vnútornosti