Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...
Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...
Dusené býčie žľazy na cibuľke
Recept veľmi jednoduchý a rýchly, mám ho od svojej mamy a je veľmi chutný...
Nátierka z kuracích pečení
Recept som uvidel v 15 minútovom kuchárovi a zaujal ma. Keďže som si ho nezapísal, ...
Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...
Diviačie vnútornosti na cibuľke s pagáčom
Pľúcka očistíme od šliach. Obličky prerežeme na polovicu a dôkladne vyrežeme kanáliky. Potom pľúcka aj obličky namočíme...
Kačacia pečeň s červenou kapustou a lokšou
Včera pri stretnutí rodiny sme spomínali na všetko. Napokon padla voľba na kačice keď sme ešte...
Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...
Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom
Je to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku,...
Zajačia pečeň so škvarkami na vidličku
Aj keď nie na úplne pôvodný, ale na tento môj recept som si tu spomenul po...
Plnené pečené prasiatko (bôčik)
Dnes som zase zvolil tepelnú úpravu mäska konfitovaním. Chcel som využiť ochutenú masť z minulého konfitovania....
Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...
Zemiakové placky s pečeňou a paprikou
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme...
Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...
Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.
Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou
Dnešný sviatočný obed opäť v znamení vnútorností. Dnes je to bravčová pečeň, ktorú som plnila...
Kuracie pečienky v slaninovom kožúšku
Je pravda, že pečienky akého koľvek druhu a každej kuchynskej úprave ja môžem. Dnes som...
Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...
Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....
Držková polievka
Mám ju strašne rada, takže si ju varievam, pretože domáca je domáca. A teraz...