Držková polievka
Držková polievka

Držková polievka

moznodobremoznozle - fotkamoznodobremoznozle, 5. júla 2017

Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, a preto sem pridávam recept s približnými množstvami ingrediencií.

Suroviny

1 kg
3 ks
4 strúčiky
podľa chuti
2 - 3 PL
1 PL
na dozdobenie
na dozdobenie




Postup

  1. 1

    Hovadzie drzky kupujem vzdy cerstve. Predvaram ich 2 - 3 krat vzdy novej vode. Predvarene drzky nakrajam na slize.

  2. 2

    Cibulu nakrajame na jemno a spenime na oleji do zlatista. Pridame drzky, rascu, mletu papriku, sol, korenie, majoran a najemno nakrajane chilli papricky. Zalejeme vodou a varime do makka.

  3. 3

    Pred koncom dovarenia polievky pridam nakrajane struciky cesnaku, aby boli citit. Spravime zaprasku a pridame do polievky a chvilu nechame prevarit. Hotovo.

  4. 4

    Hotove dozdobime kruzkamy cervenej cibule a vnatou. Podavame s cerstvym chlebikom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robievam ju často, síce viac pre muža ako pre mňa, skoro tak isto, len majoránku dávam až pred vypnutím horáka ( aj iné bylinky). Len nie z čerstvých držiek, tie nie je ľahké zohnať, no nedávno som robila z teľacích ( a tie práve budú v Kauflande aj teraz). Len je to dosť roboty......
marienka44
Ja nerobím záprazky kvoli múke, co je vlastne polysacharid. Tak bude bez nej. Ja kupujem v akcii drzky hov., ale sú uz predvarené a pokrájané, takže táto operácia mi odpadá. Ked kúpim 1 kg držiek, rozdelím na polovicu a dám zamrazit, varím len pre 1 osobu.