Pečeňové halušky

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 27. mája 2012

Závarka do polievky :)

Suroviny

100 g
1 ks
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň pomixujeme a dáme do misky spolu s ostatnými prísadami. Vymiešame hustú kašu, a urobíme halušky. Zavárame ich vo vriacej vode, do ktorej sme pridali soľ.

    Pečeňové halušky - obrázok 1

Diskusia k receptu

evkalibka
ja pridávam aj jeden postrúhaný surový zemiak, ale robím z viac pečienky
ria389
ja pridávam ešte strúčik cesnaku a nakrájanú petržlenovú vňaťku.
bibia1
super, pre začiatočníčky-kucharenky - ja halušky vždy zaváram v polievke, ktorú varím - vždy si odoberiem do nového kastrólika čistý vývar a do toho hádžem halušky
tatranka
Veľmi by mi tam chýbal cesnak.Myslím,že ten dodá tú správnu arómu.Ináč pre novo-kucháročky,dobrý recept.
1x ilusa
cuisinier
Chcem sa spýtať aká je to pečienka,alebo lepšie z akých pečení sa robia.
Niekde som čítal "Pečeňové knedličky"robené s Pečeňovej paštéty.
Ale Tvoje musia byť fajne.Ja ich môžem vela aj bez polievky.
hviezdickaz
@cuisinier - ja pouzivam bud kuraciu,alebo bravcovu pecienku. Myslim,ze je jedno z akych pecienok halusky pripravis... a o tej pastete som aj ja pocula, ale z toho som to nikdy nerobila,takze neviem ako chutia :) . Vdaka vsetkym za komentare, PS : doplnam cesnak :D
ocino4
Pečienkové halušky sú mňamky,je to škoda vyvárať ich iba vo vode.Podľa mna je oveľa lepšie ich vyvariť vo vyvare.
profab
Pečeňové halušky z Pečeňovej paštéky alebo Majky, sú tiež výborné a veľmi rýchlo ich urobíte. Ja obyčajne robím guľky, ktoré zapravím rovno do vývaru. Skúste to! Najlepšie sú s krupicou, lebo sú mäkkučké.
fiby
profab mne sa v polievke rozvaria, prečo?
merylas
Aby se nočky nerozvařovaly, přidávám trošku Solamylu-bramborového škrobu.
viera1
@fiby pridaj trošku krupice a nechaj postáť.Hmota musí byť hustejšia.
mariamka
no konecne som sa dokopala urobit pecenove halusky :) aj to len vdaka tomu, ze manzel kupil pecienky (kuracie), tento recept je naozaj dobry, najtazsie bolo odhadnut tu hustotu, ale myslim, ze som trafila, je ich teda neurekom, ale myslim, ze ich schosnujeme :) dakujem za dobry navod, aj polievka z krkov moze byt zaujimava :)

evelyna
Aj u nás ich má byť veeeľa,a veľké,hlavne kedˇje kuracia polievka a to z kuracích nôh,manžel to veľmi ľúbi,furt by mohla byť noháčová.Ja robím aj s krupicou pečeňové,rovno do polievky.Zje sa.:))