Zemiakové placky s pečeňou a paprikou fotorecept
Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 2. decembra 2016
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 2. decembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme.
-
2
Na horúcom oleji vyprážame malé placky, ktoré kladieme na papierový obrúsok.
-
3
Príprava pečene: Na oleji opražíme cibuľku, pridáme na rezančeky nakrájanú bravčovú pečeň a farebnú papriku, rýchlo opražíme a plníme zemiakové placky. Placky ozdobíme opraženou cibuľkou.
Diskusia k receptu