Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 20. októbra 2016
Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks stredne veľká
2 ks
2 strúčiky
3 ks stredne veľká
120 g
1 PL
1 PL
 na podliatie
1 KL
Špecle:
300 g
3 ks
80 g z vykŕmenej husi

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme hlivu nakrájanú na rezance. Pridáme pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme vývarom. Varíme asi 15 minút pri miernej teplote a podľa potreby podlievame. Nakoniec dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Špecle: Studenú pečeň nastrúhame. Zo surovín vymiešame hladké cesto a cez haluškovač pretlačíme cesto do vriacej vody. Uvarené špecle scedíme a podávame s hlivovým perkeltom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Jej, práve dnes som toto robila.....dala som tam skoro všetko, okrem horčice a korenia a halušky boli tiež, ale zemiakové. Akoby mi pán šéfkuchár nakukol do kuchyne, čo varím :)
1x haji
jozka2
Tvoje jedlo stoji za vyskusanie.Vyzera velmi fajnovo.