Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 20. októbra 2016
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 20. októbra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 3 ks stredne veľká |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 3 ks stredne veľká |
|
| 120 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| na podliatie |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
| Špecle: | |
| 300 g |
|
| 3 ks |
|
| 80 g z vykŕmenej husi |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme hlivu nakrájanú na rezance. Pridáme pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme vývarom. Varíme asi 15 minút pri miernej teplote a podľa potreby podlievame. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
- 2
Špecle: Studenú pečeň nastrúhame. Zo surovín vymiešame hladké cesto a cez haluškovač pretlačíme cesto do vriacej vody. Uvarené špecle scedíme a podávame s hlivovým perkeltom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu