Paštéta z husacej pečene s čučoriedkovým želé
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 15. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mixéra dáme 3/4 husacej pečene, osolíme ju a okoreníme. Za stáleho mixovania pridáme vajce a prilievame smotanu. Takto pripravenú masu prepasírujeme, pridáme zvyšok pečene nakrájanej na pásiky a nalejeme do dvoch tretín formy vyloženej potravinárskou fóliou.
- 2
V plechu pripravíme vodný kúpeľ, do ktorého vložíme formu (voda musí siahať do 3/4 výšky formy) a pri teplote 82 °C v rúre paštétu pošírujeme 40 minút. Potom formu vyberieme z vody. Paštétu necháme vo forme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.
- 3
Cukor skaramelizujeme, pridáme čučoriedky a podlejeme červeným vínom a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť a vložíme plátky želatíny, ktoré sme nechali v studenej vode trochu napučať. Takto pripravenú zmes nalejeme na vychladnutú paštétu vo forme a necháme v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme opatrne z formy a krájame horúcim nožom. Môžeme podávať s opečenými hriankami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V pracovnom postupe sme brusnice opravili na čučoriedky. Ďakujeme za upozornenie.
Děkuji, to nebylo upozornění, jen postřeh, většinou nečtu tak pozorně, dnes jsem si nejspíš opucovala brýle. Krásný den milá @Redakcia