Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami fotorecept
Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 19. mája 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 19. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (môžeme nahradiť bravčovou) |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
|
|
1 PL (hustý) |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
(čerstvý) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody.
-
2
Pečeň vkladáme do rozpáleného oleja a dbáme, aby sa každý kúsok dôkladne opiekol (5 – 8 minút). Potom pridáme cherry paradajky na dve minúty. Všetko vyberieme.
-
3
Do panvice pridáme hustý lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť. Prilejeme aj vývar a ešte redukujeme. Vložíme pečeň a na pásiky nakrájanú cibuľu a cesnak spolu s fazuľkou, ktorú sme predtým blanšírovali vo vriacej vode. Dochutíme soľou a najemno pokrájanými čerstvými bylinkami. Môžeme pridať kúsok masla.
Diskusia k receptu