Danielia pečeň
Danielia pečeň

Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami fotorecept

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 19. mája 2017
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (môžeme nahradiť bravčovou)
100 g
100 g
200 ml
100 ml
1 ks
1 PL (hustý)
1 PL
 (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody.

    Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečeň vkladáme do rozpáleného oleja a dbáme, aby sa každý kúsok dôkladne opiekol (5 – 8 minút). Potom pridáme cherry paradajky na dve minúty. Všetko vyberieme.

    Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice pridáme hustý lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť. Prilejeme aj vývar a ešte redukujeme. Vložíme pečeň a na pásiky nakrájanú cibuľu a cesnak spolu s fazuľkou, ktorú sme predtým blanšírovali vo vriacej vode. Dochutíme soľou a najemno pokrájanými čerstvými bylinkami. Môžeme pridať kúsok masla.

    Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia