Nátierka z kuracích pečení

vladokk - fotkavladokk, 19. februára 2017
Nátierka z kuracích pečení
Foto: vladokk

Recept som uvidel v 15 minútovom kuchárovi a zaujal ma. Keďže som si ho nezapísal, pripravoval som ho podľa seba...

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
1 ks
1 ks
1 PL
1 ČL
2 PL domáca
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Maslo (mohlo by byť aj GHEE) rozpustíme na panvici a osmažíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Pokiaľ sa cibuľka smaží, umyjeme si kuracie pečene a osušíme ich. Pečene môžeme aj prekrojiť. Do rozpáleného masla s mierne osmaženou cibuľkou pridáme pečene, cca tri minúty, pokiaľ nie sú belavé. Zmes odstavíme a pridáme žĺtok, korenie, soľ a domácu vegetu. Takto premiešanú zmes rozmixujeme, pred tým poprípade dochutíme podľa seba, ručným mixerom (ručný mixer by mal zvládať mixovanie horúcich pokrmov, inak musíme počkať, pokiaľ zmes trochu nevychladne). Po dôkladnom rozmixovaní plníme do malých fliaš. Pri rýchlej spotrebe zmes nesterilizujeme, pokiaľ nátierku chceme skladovať, sterilizujeme ju pri 100 stupňoch cca 10 - 15minút... Mám rád pečeňovú nátierku, ale toto bola aj bude pre mňa delikatesa... Dobrú chuť.

    Nátierka z kuracích pečení - obrázok 1

Diskusia k receptu

miros605
Toto je - bez urážky, taký jednoduchý študentský receptík. Vhodný na okamžitú konzumáciu. Ak delikatesu, tak si treba pozrieť viac receptov, aj tu na Vareche. Ale ako rýchlovka môže byť.
evanaaa
Mne sa táto nátierka z pečene páči, a že je viac receptov na ňu, ja som osobne robila asi trikrát, pokaždý raz ináč, a @Vladokk sem dal svoju verziu, že sa tebe, ale bez urážky, @Miros605 nepáči, prosím ťa, pridaj aj ty tú svoju verziu. Ako vidím, okrem kritizovania si nič sem ešte nedal.....
marika9
Ja používam miesto masla kačací tuk. Aj to je delikatesa. Ale už som rozmýšľala,keď nebude tuk, že použijem maslo. Takže už nemusím experimentovať, teraz viem, že je to vyskúšané a aj dobré.
arnilka
veľmi pekne 5*
dopíš do surovín ešte cibuľu, chýba mi tam. dakujem :-)
vladokk
@Kremnicky (21.2.2017 08:45)

presne tak pane v dokonalosti je krása
chicken liver, csirkemáj, kokido hepato, kycklinglever a najviac sa vyrába v číne 雞肝
1x kimlo
dorko
A toho masla kolko? Cele, ci len pod cibulku kolko treba?
vladokk
@Dorko (22.2.2017 09:54)

celé maslo celú cibuľu a koľko chceš toľko dáš vyskúšaj uvidíš keď sa ti nebude pozdávať daj menej ( ja sa nedržím presného receptu ) primieřene ;)
vladokk
@Kremnicky (21.2.2017 08:45)

máte to po svojom pán kremnický ďakujem za upozornenie a prepáčte ...
deria
Díky pekne, aj ja som to videla a zabudla zapísať :)