Teľací brzlík s červenou šošovicou
Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
200 g |
|
500 g |
|
80 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Brzlík dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list a korenie. Varíme asi 20 minút a po uvarení dočistíme od blán. Grilujeme na panvici s pridaním trošky oleja.
- 2
Medzitým pripravíme šošovicu tak, že ju vsypeme do panvice s olejom, kde sme opražili nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a necháme odpariť. Postupne podlievame vývarom. Keď je už hotová, približne po 15 minútach primiešame maslo.
- 2
Diskusia k receptu
4 komentáre k receptuPridaj komentár k receptu: