Teľací brzlík s červenou šošovicou
Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brzlík dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list a korenie. Varíme asi 20 minút a po uvarení dočistíme od blán. Grilujeme na panvici s pridaním trošky oleja.
- 2
Medzitým pripravíme šošovicu tak, že ju vsypeme do panvice s olejom, kde sme opražili nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a necháme odpariť. Postupne podlievame vývarom. Keď je už hotová, približne po 15 minútach primiešame maslo.
Tiež brzlík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu