Teľací brzlík
Teľací brzlík

Teľací brzlík s červenou šošovicou

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017
Teľací brzlík s červenou šošovicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
500 g
80 g
200 ml
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brzlík dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list a korenie. Varíme asi 20 minút a po uvarení dočistíme od blán. Grilujeme na panvici s pridaním trošky oleja.

  2. 2

    Medzitým pripravíme šošovicu tak, že ju vsypeme do panvice s olejom, kde sme opražili nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a necháme odpariť. Postupne podlievame vývarom. Keď je už hotová, približne po 15 minútach primiešame maslo.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Zase jeden kulinarsky skvost. Mam stastie, ze u Turkov dostat vsetko, takze si brzlik, (Kalbsbries) zaobstaram a tuto dobrotu vyskusam.

Pridaj komentár k receptu: