Teľací brzlík s červenou šošovicou

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Teľací brzlík s červenou šošovicouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Brzlík dáme variť do osolenej vody, do ktorej pridáme bobkový list a korenie. Varíme asi 20 minút a po uvarení dočistíme od blán. Grilujeme na panvici s pridaním trošky oleja.

  2. 2

    Medzitým pripravíme šošovicu tak, že ju vsypeme do panvice s olejom, kde sme opražili nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme a necháme odpariť. Postupne podlievame vývarom. Keď je už hotová, približne po 15 minútach primiešame maslo.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist