
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Kačica s kapustou, lokšami a knedľou
Kačacie stehná mierne osolíme a posypeme rascou. Takmer celé stehná ponoríme do roztopenej masti. Pečieme pri...

Zapekaná kačica
Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...

Kačka so šunkou
Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...

Kačica na čínsky spôsob
Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmiešaných v jogurte a marinujeme 1–2 hodiny. Na oleji osmažíme jemne...

Pomarančová kačka
Kačku umyjeme a osušíme. Ak máme drobky, dáme si bokom pečienku a srdce. Odsekneme...

Kačacie prsia na víne
Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme...

Kačica s orechmi po čínsky
Kačacie mäso nakrájame na kúsky, osolíme ho, premiešame so solamylom rozmiešaným vo vode, pokropíme vínom...

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Opečené mäso preložíme do...

Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou
Príprava plnky: Pomleté údené mäso zmiešame s vajcami, soľou, korením a nadrobno posekanou farebnou paprikou....

Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou
Kačacie prsia okoreníme, osolíme, potrieme medom a opečieme na panvici z obidvoch strán asi 10...

Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, ...

Kačica plnená kurčaťom a morkou
Tiež som pozeral ako vyoraný hlodavec, keď mi kamarát povedal, že má pre mňa recept,...

Pečená kačica s červenou kapustou
Kačicu dôkladne umyjeme, zbavíme zvyškov peria a dôkladne nasolíme. Necháme v chlade niekoľko hodín ...

Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....

Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke
Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme...

Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...

Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Kačacia polievka so zázvorom
Kačicu krátko obvaríme vo vriacej vode, potom vodu vylejeme. Do novej vody dáme obvarenú kačicu,...

Kačacie prsia plnené hubami
Najemno posekané huby restujeme na mladej cibuľke so štipkou tymianu a necháme vychladnúť. Tenkým nožom podrežeme...

Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...

Pečená kŕmená hus alebo kačica
Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme...

Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...